Dobrý nápad na zlepšení života v metropoli se cení. Zapojte svůj projekt do inovačního maratonu Nakopni Prahu

19. leden 2023 09:00

Máte nápad, nebo dokonce projekt, který zlepší život v metropoli? Můžete se zapojit do inovačního maratonu s názvem Nakopni Prahu. Uzávěrka registrace projektů je 31. ledna.

„V předchozích ročnících se zrealizovalo poměrně velké množství projektů, mezi ty nejznámější a nejpopulárnější se řadil tým, který společně s Městskou knihovnou hl. m. Prahy otestoval elektronické čtečky pro seniory,“ přibližuje manažerka projektu Iva Seigertschmidová z městské společnosti Operátor ICT, která soutěž pořádá.

Čtěte také

Jednou z úspěšných skupin loňského ročníku Nakopni Prahu byli Zavaděči, jejichž Řadička pomůže řešit problematiku tramvajové dopravy. Projekt reKáva zase zajišťuje pro kavárny, firmy a další instituce svoz kávové sedliny pro další využití se zapojením elektrického cargo kola.

„Řidič cargo kola v aplikaci vidí, kolik té kávové sedliny tam je, v jaké kvalitě. Přijede do té konkrétní kavárny nebo firmy, převezme si kávovou sedlinu a převáží do farmy, kde ji používají na pěstování hlívy ústřičné.“

Finanční odměna i možnost pokračovat v projektu

I letos se mohou zapojit týmy dvou až čtyř lidí ve věku od 15 let a dále neomezeně, přihlásit se samozřejmě můžou i ti, kteří v hlavním městě trvale nežijí, ale mají nápad, jak zlepšit a rozvíjet Prahu.

První tři týmy si pak odnesou finanční odměnu ve výši 50, 30 a 20 tisíc korun. „Tři nejlepší týmy si poté odnesou ještě možnost pokračovat v rozvoji svého projektu, získají až 200 tisíc korun a pomoc certifikovaných projektových manažerů,“ uzavírá Iva Seigertschmidová.

Registrace do soutěže je otevřena do 31. ledna 2023, a to prostřednictvím jednoduchého online formuláře: registrace.nakopniprahu.cz.

autoři: Václav Müller ,
Spustit audio

Související