Byl to skvělý kamarád a člověk. V knížce píšu i o jeho tragické smrti, říká spisovatel Ota Kars o dětské herecké hvězdě Tomáši Holém

Dopíjím svou ranní kávu a na telefonu mi bliká zpráva. „Tak jsem tady.“ Píše mi ji spisovatel Ota Kars, se kterým mám domluvené natáčení. Vyzvedávám ho na recepci a míříme spolu do studia. Tématem našeho rozhovoru je hlavně nová knížka, kterou teď Ota vydává. Nese název V hlavní roli Tomáš Holý.

Tomáš byl dětská herecká hvězda filmů z 80. let. Svou první roli získal už jako osmiletý ve filmu Marečku, podejte mi pero! Snímků ale následovala celá řada. Mezi ty nejznámější patří třeba film Jak vytrhnout velrybě stoličku nebo Ať žijí duchové!

Spisovatel Ota Kars

„Byli jsme pyšní, že se můžeme kamarádit s takovou hvězdou. On se ale za hvězdu nikdy nepovažoval,“ říká mi Ota Kars.

Kromě přátelství s Tomášem došla řeč i na jeho tragickou smrt. Těsně před jeho dvaadvacátými narozeninami zastihla celou rodinu a přátele zpráva o Tomášově autonehodě. Ta se mu bohužel stala osudnou.

Co všechno se v knížce Oty Karse můžete dočíst a jaké pro něj bylo přátelit se s tak slavnou hvězdou? I to se dozvíte v dalším díle mého podcastu.

Tak příjemný poslech!

Vaše #letajiciredaktorka Sabina

Spustit audio