Den dětí v Praze: Podívejte se na naše tipy a vyberte si, kam s dětmi vyrazit

31. květen 2023

První červnový den patří tradičně dětem, po celé Praze jsou pro ně připraveny nejrůznější akce a bohatý program. Kam vyrazit? Vybrali jsme pro vás některá místa, kde se děti rozhodně nebudou nudit.

Den dětí na Vyšehradě

  • 10:00–18:00, Praha 2

Komorní sál na Starém purkrabství bude hostit divadelní představení, na která je ale potřeba si rezervovat vstupenky. Program bude připraven také venku v parku. Těšte se na výtvarnou dílnu, literární soutěž a koncert kapely Kůzle.

Den dětí v Tržnici

  • 11:00–18:00, Praha 7

Halu č. 13 v Holešovické tržnici ovládnou hry, dílny a zábava pro ty nejmenší. Děti si můžou zahrát deskové hry, věnovat se výtvarným aktivitám, řemeslným dílnám, vyzkoušet si chemické a fyzikální pokusy, bude se jezdit na koloběžkách, tvořit z papíru a samozřejmě jíst. Součástí bohatého programu je také PokéTour a koncert BomBarďáka.

Den dětí na pražských náplavkách

  • 10:00-17:30, Praha 2, Praha 5

Zábavu si budou děti užívat na obou březích Vltavy. Na Rašínově nábřeží bude kolotoč, divadlo, ukázkové jízdy lodí i policejní čluny. Na Hořejším nábřeží se kromě lodních ukázek můžete těšit i na překážkovou dráhu, bublifuky, promítání pohádek nebo tvořivé dílny.

Den dětí v Zoo Praha s městskou policií

  • 9:00-18:00, Praha 7

K oslavám se samozřejmě připojuje také Zoo Praha, děti do patnácti let mají vstup za korunu. Různá stanoviště Městské policie hl. m. Prahy prověří jejich dovednosti, bude se třeba chodit na chůdách nebo házet na cíl. V areálu bude také skákací hrad, fotokoutek, malování na obličej a dětská dopravní školička.

Dětský den na Jiřáku

  • 11:00–16:00, Praha 3

Náměstí Jiřího z Poděbrad je místem konání trhů a právě tady si děti můžou ozdobit dortíky, jejich zakoupením podpoříte projekt Dortem proti rakovině. Také zde získáte hrací kartu k další dobrodružné hře. Na konci hry vás v Infocentru Praha 3 čeká odměna.

Sportovní den dětí

  • 9:00-18:00, Praha 3

Tradiční i netradiční sporty, soutěže o ceny i občerstvení. Sportovní Areál Pražačka dá dětem možnost otestovat svou fyzickou zdatnost s programem Testuj se, zlepšuj se a SportAnalytik. Vstupné je zdarma.

Další akce:

Den dětí: Staré pověsti české, Dětský den neboli dětský sen Kobylisy, Den dětí v Café Na půl cesty, Den dětí Praha 4, Dětský den na Brumlovce, Den dětí Toulcův dvůr, Den dětí ve Vodárenské věži na Letné

autor:
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.