Dlaždičky z londýnského metra, portrét královny i staré anglické tapety. FLAT Café vás přenese do britské metropole

13. únor 2023 09:40

Flat znamená anglicky byt. Podle této koncepce, tedy pocitu pohodlí jako ve vlastním bytě, vznikla kavárna FLAT Café ve Vršovicích. Nad spokojeností zákazníků bdí, v této pomyslné britské enklávě v Praze, sama královna Alžběta II.

Podnikatelka Lucie Metcalfe se po osmiletém pobytu v Londýně rozhodla splnit si velký sen a založit v Praze kavárnu, která bude to nejlepší z Británie připomínat. Společně s manželem se nechali inspirovat neotřelým prostředím kaváren napříč britskou metropolí.

Snídaně ve FLAT Café

Na pohodlí hostů kavárny dohlíží z obrovského portrétu na zadní zdi mladá královna Alžběta II. Pod obrazem jsou rozmístěné kavárenské stolky a kožené sedačky.

„Uvidíte třeba dlaždičky z londýnského metra, máme z nich udělaný bar, krásné staré anglické tapety. Jmenujeme se Flat, což znamená byt, a má to celé být o tom, že se budete cítit jako doma,“ přibližuje koncept kavárny Lucie Metcalfe.

K tomu má přispět i káva z londýnské pražírny Square Mile nebo pravá anglická snídaně.

Ve FLAT Café servírují třeba lívance

„Když už jsme britská kavárna, tak je to naše signature jídlo. Jsou tam fazolky, ale děláme si je opravdu od základu, není to tak, že bychom je vylili z konzervy a ohřáli. Máme klobásky Lincolnshire, které jsou od anglického řezníka v Praze, dělá nám je na zakázku. Jsou tam rajčátka, pravá dovezená britská slanina a vajíčka.“

Se vzhledem interiéru chce Lucie Metcalfe prý ještě dál pracovat. V letošním roce také plánuje pořádání koncertů nebo autorská čtení.

Poslechněte si celou reportáž z FLAT Café.

autoři: Václav Müller ,
Spustit audio

Související