Do Prahy míří tisíce fotbalových fanoušků. Finále Evropské konferenční ligy omezí dopravu

7. červen 2023 13:18

Do Česka přilétají fotbaloví fanoušci na večerní utkání Evropské konferenční ligy mezi italskou Fiorentinou a anglickým West Hamem. Pražské Letiště Václava Havla proto doporučuje lidem, kteří odlétají, aby kvůli zvýšenému provozu přijeli minimálně s dvouhodinovým předstihem. A právě na Letišti Václava Havla byl i reportér Tomáš Maleček.

Mezi 11. a 12. hodinou přiletěly tři zvláštní lety z Londýna i z Florencie, poslední speciální letadlo s fanoušky z Anglie by mělo dosednout na pražském letišti po 16. hodině.

Během dne jsou připraveny záložní soupravy metra na případné posílení dopravy. Metro bude také jezdit déle do noci, konkrétně do dvou hodin do rána a po skončení zápasu budou v kratších intervalech jezdit i tramvaje do centra a autobusy směrem na Letňany. Více informací ZDE.

Linky 100 a 119 dopravní podnik posílí dlouho do noci, právě pro spojení s letištěm. Speciální vlaky pro fanoušky vypraví večer České dráhy. Od 18 do 20 hodin vyjede každou půl hodinu spoj z Holešovic do Edenu. Po utkání pak vyjede první vlak opačným směrem.

Na utkání i bezpečnost v metropoli dohlédnou stovky policistů z pořádkové, dopravní, kriminální i cizinecké policie, antikonfliktního týmu a psovodi nebo letecká služba.

S dopravními komplikacemi by měli počítat zejména lidé, kteří bydlí ve Vršovicích a také v okolí fanouškovských zón na Letenské pláni a u Výstaviště.

Spustit audio