Dopravu na Radotínském mostě zpomaluje porušený mostní závěr. Silničáři chystají opravu

9. únor 2023 09:27

Ředitelství silnic a dálnic připravuje projekt na opravu mostního závěru na Pražském okruhu. Na Radotínském mostě mezi tunely je kvůli jeho havarijnímu stavu už šest týdnů snížená rychlost, aktuálně na 60 kilometrů v hodině.

Už více než šest týdnů je na nejdelším českém mostě porušený mostní závěr, tedy součást konstrukce mostu, která překrývá dilatační spáru a umožňuje plynulý přejezd vozidel. Ten teď příliš plynulý není, právě kvůli snížené rychlosti se v místě, zvlášť ve špičce, tvoří dlouhé kolony.

„Velká část řidičů především nákladní dopravy tam zpomaluje na podstatně nižší rychlost, čímž dává za sebou vzniknout koloně. Nelze to samozřejmě těm řidičům vyčítat, jsou opatrnější, i když tu šedesátku to překrytí zvládne,“ potvrzuje mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl.

Datum opravy zatím není jasné, dle slov Jana Rýdla by rádi s opravou začali ještě před jarem. Pokud budou muset mostní závěr opravit kompletně, je možné, že se oprava protáhne až na dva měsíce.

Jak by mohli silničáři dopravu na mostě organizovat? Poslechněte si podrobnosti v příspěvku, který do vysílání připravil Tomáš Maleček.

autoři: Tomáš Maleček ,
Spustit audio

Související