Film Šarlatán i volný čas. Létající redaktorka vyzpovídala Ivana Trojana

Asi nemusím víc představovat herce Ivana Trojana. Všichni ho dobře známe. Do podvědomí diváků se určitě zapsal rolí psychopatického Ondřeje ve filmu Samotáři. Tenhle snímek mimochodem zbožňuju! Od té doby ale uteklo už několik let a Ivan Trojan se možná i díky této roli dostal na pomyslný vrchol nejobsazovanějších, nejžádanějších a taky nejoceňovanějších herců u nás.

Létající redaktorka Sabina Vosecká s Ivanem Trojanem

Jeho přirozenost hereckého projevu mě vždycky dostane. A dostalo mě taky to, když potvrdil naše natáčení. Cítila jsem lehkou nervozitu. Setkali jsme se v lesním divadle v Řevnicích, kde jeho domovské Dejvické divadlo každoročně hraje. Byla na něm vidět únava. Zrovna byl v období, kdy do kin vstoupil jeho nový film Šarlatán, kde hraje i se svým synem Josefem. Což znamená spoustu práce kolem. Rozhovory, rozhovory a zase rozhovory. Seděli jsme v zákulisí u hereckých šaten v koženkových křeslech, na kterých byl už lehce vidět zub času. Ivan pokuřoval a s klidným hlasem odpovídal na moje všetečné otázky. Nevím proč, ale jsou lidi, ze kterých jde zkrátka zvláštně hezká energie. Čistá a poctivá.

Je to přesně ten typ herce, který když vyleze na jeviště, tak z něj nemůžete spustit oči. A já je z něj tedy nespustila ani na vteřinu. Mějte se dobře a buďte na sebe opatrní!

Vaše #letajiciredaktorka

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.