Honza Dědek by chtěl potomka. „Touha podělit se o svůj dětský svět mě láká,“ svěřuje se

12. duben 2022

„Člověk si kolem padesátky uvědomí, že už všechno nestihne. Půl století je ideální čas na to, aby si člověk napsal, co všechno by chtěl ještě stihnout,“ myslí si novinář a publicista, který nedávno oslavil kulaté narozeniny. Kam mu sahá paměť? Jakou má vzpomínku na rozhovor se zpěvačkou Alanis Morissette? Je něco, v čem ho čas změnil? Odkdy a proč má rád U2?  Uslyšíte v audiu.

„Co bych chtěl ještě stihnout? Určitě cestování. Je ještě řada míst, kam bych se rád podíval. A nějaké adrenalinové zážitky. A ty jsem k narozeninám dostal,“ prozrazuje host Terezy Kostkové.

Cédéčka a Rychlé šípy

„Je také mým přáním mít děti. Rád bych. Nemám ženu, ale přítelkyni. A ta touha tam je. Dá-li příroda, bude komu odkazovat cédéčka a knihovnu,“ usmívá se Honza Dědek.

„Chtěl bych své dítko učit lyžovat, jezdit na kole a tahat ho do přírody. Docela rád bych s ním sdílel foglarovky, objevování Stínadel a Rychlé šípy. Ta touha podělit se o svůj dětský svět a tím ho prožít ještě jednou by mě lákala.“

Oslava snů

Honza Dědek oslavil svoje padesátiny vlastním výjimečným představením v pražské Malostranské besedě. „Byl to cimrmanovský večer a měl jsem v něm vysněné hosty,“ vypráví. „Přišli Petr Brukner, Miloň Čepelka, Zdeněk Svěrák a Vojta Kotek. Sestra mi taky natočila zdravice od různých lidí. Bylo to krásné,“ pochvaluje si.

autoři: Tereza Kostková , eh

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.