Je to, jako když vám uříznou nohu. Byl to příšerný rok, říkají o roční pauze zpěváci Matěj Ruppert a Roman Holý

Hrají od roku 1999 a za tu dobu už posbírali několik ocenění. Jejich koncerty bývají často vyprodané, a přesto je v rádiu uslyšíte jen zřídka. Jak sami říkají, žánr funky totiž není mainstream. A v případě Monkey Business by zapadnutí do škatulky průměru byla velká škoda. A tak jsem to s nimi hezky probrala.

Čtěte také

Pro mě je tahle kapela skutečně srdeční záležitostí. Pamatuji si, jak jsem poprvé viděla klip k písni Piece of My Life a hned jsem si ji zamilovala. Každoročně nevynechám jejich narozeninové koncerty ve Žlutých lázních a taky vánoční Lucerna Music Bar. Jejich skladby znám nazpaměť. Ano, jsem jejich velký fanoušek. A slyšet je po roce naživo byl pro mě velký doják.

S Matějem Ruppertem a Romanem Holým jsme se potkali v areálu Ledáren v Braníku, kde odehráli své dva koncerty pro pražské publikum. Probrali jsme jejich první pocity z koncertování po tak dlouhé době, rozebrali některé jejich nevšední zážitky z vystoupení a došlo také na vyznání lásky.

Komu? To se dozvíte v dalším díle mého podcastu.

Bylo mi ctí jako vždycky a vám přeji příjemný a ničím nerušený kulturní zážitek.

Vaše #letajiciredaktorka Sabina

P. S. A to jsem vám ani neřekla, že se mi splnil tajný sen – zazpívat si s nimi živě na pódiu. Bylo to před lety a náhodou. Ale zážitek z toho budu mít navždycky! Ale o tom třeba někdy příště.

Spustit audio