Josef Kubáník napsal novou knihu Herec: Příhoda je podle skutečné události, stala se Lucii Bílé

24. říjen 2020

Na kontě má bestseller - Poslední deník Květy Fialové. V současné době vychází jeho další kniha - tentokrát ze zákulisí divadla a showbyznysu s názvem Herec. Nejen o knihách a o divadle mluvil s Lenkou Vahalovou herec a spisovatel Josef Kubáník.

Kniha Herec je psaná podle skutečné události. „Lucii Bílé se stala příhoda, že jednoho dne ji na mobil přišla omylem esemeska, ona si s tím člověkem začala psát a potom se přihodilo něco, co se přihodí v té knížce a tam to skončilo. A já si říkal, že je to tak zajímavý námět a fascinovalo mě, že to někdy někdo ještě nezpracoval,“ říká autor Josef Kubáník.

Příběh s detektivní zápletkou je psaný pomocí sms a deníkových zápisků. „Ono to celé vzniklo jako esemesková konverzace. Mně to přišlo zajímavé, nikde jsem to neviděl. Když jsem to dopsal, tak jsem to dal přečíst nejbližším lidem. A moje neteř mi říká, čoveče, já bych si občas chtěla od těch esemesek odpočinout. Tak jsem řekl, že to se přeci ztratí ta kontinuita. Strašně dlouho jsem se tomu bránil a pak mě napadlo, že když tam dopíšu deníkové zápisky hlavního hrdiny a vy jako čtenář na to budete koukat z jiného úhlu, tak se vám to začne skládat bohatším způsobem. Takže jsem to uvítal a myslím, že to tomu prospělo.“

Další kniha

Josef Kubáník je především herec, věnuje se ale také marketingu, který zajišťuje pro Slovácké divadlo a v nedávné době se dal i na psaní publikací. Jako první napsal knihu Poslední deník Květy Fialové, která se stala bestsellerem. „Po tom obrovském úspěchu mě nakladatelé vyzvali, abych pro ně něco dalšího napsal. Já si myslím, že čekali, že přijdu zase s nějakým slavným jménem, ale já jsem se chtěl oprostit od paní Fialové, protože jsem s ní byl spojovaný velmi dlouhou dobu, ale nechtěl jsem si tu příležitost nechat ujít, chtěl jsem si vyzkoušet úplně jiný žánr.“

Jeho knihy jsou zajímavé, čtivé a napínavé. Proto plánuje napsat něco nového. „Mám v hlavě jeden námět. Úplně mě fascinoval, nebudu vám ho prozrazovat, ale bude to úplně něco jiného,“ dodává s úsměvem.

autor: jp