Kam vyrazit za kulturou? Poradíme.

22. červenec 2009

Máte rádi hudbu Wolfganga Amadea Mozarta? Zajděte si na Bertramku. V domě, kde geniální Rakušan během svého pobytu v Praze bydlel, je teď Muzeum W.A.Mozarta a manželů Duškových. Stálá expozice v bývalém obytném patře vily obsahuje množství notových záznamů, dobových tisků, rytin, obrazů, hudebních nástrojů a také třeba svazek Mozartových vlasů. Dnes je navíc připraven také jeden z pravidelných komorních koncertů. Začátek je v 17 hodin.

Další významnou osobnost nejen českých dějin můžete lépe poznat v Domě U Zlatého slunce. Pedagogické muzeum J. A. Komenského je otevřené od 10.00 do 17.00 s polední přestávkou od půl jedné do jedné. Expozice je zaměřena na vývoj vzdělanosti českého národa od středověku až po současnost. Do třetice všeho dobrého nabízíme výstavu Monument transformace v Městské knihovně.

Do třetice všeho dobrého nabízíme výstavu Monument transformace v Městské knihovně. S dětmi na Monument transformace asi nepůjdete. Mohli byste je ale vzít do planetária. V SÁLE COSMORAMA začíná v 15 hodin Astronomická pohádka Anička a Nebešťánek.

Spustit audio