Kapela Depeche Mode vydává první singl z očekávané desky Memento Mori. V Praze vznikl murál s vizuálem jejího obalu

10. únor 2023 09:35

Skupina Depeche Mode potvrdila datum vydání svého netrpělivě očekávaného nového alba Memento Mori, které vyjde 24. března u Columbia Records. V rámci vydání se Praha přidala k světovým metropolím, ve kterých se objevily murály s vizuálem obalu desky.

Pražský murál se nachází u vchodu do pražského parku Parukářka, kousek od Olšanského náměstí. Zpracoval jej graffiti umělec Ale Vellino. Již krátce po jeho dokončení se u murálu začali scházet fanoušci, aby pořídili fotografie.

Murál Depeche Mode v Praze

Z murálu se pak stalo pietní místo, kde se vzpomínalo na zesnulého Andyho Fletchera spolu s upomínkovými předměty a svíčkami, které fanoušci přinesli.

Příchod alba Memento Mori předznamenává vydání prvního singlu Ghosts Again, který už můžete slyšet ve vysílání Rádia Praha.

„Podle mě Ghosts Again prostě vystihuje tu dokonalou rovnováhu melancholie a radosti,“ komentoval Gahan. Gore dodal: „Nestává se často, že bychom nahráli píseň, které bych prostě neměl dost, když ji poslouchám – jsem nadšený, že se o ni mohu podělit.“

Memento Mori je patnáctým studiovým albem Depeche Mode a prvním ve dvoučlenné sestavě Gahan a Gore po tragickém odchodu spoluzakladatele Andrewa "Fletche" Fletchera v roce 2022.

Murál s vizuálem obalu desky Depeche Mode

Dvanáct skladeb alba mapuje rozsáhlou škálu nálad a textur, od zlověstného začátku až po závěrečné rozuzlení od paranoie a posedlosti po katarzi a radost a zasahuje nesčetné body mezi nimi.

Turné The Memento Mori Tour se uskuteční současně s vydáním alba a bude mít 30. července zastávku i v Praze.

autor: | zdroj: Sony Music

Související