Komik Petr Vydra: Člověk je někdy rád škádlený tím, že si ho dobíráte

2. květen 2020

Známe ho především z pořadu Na stojáka. V současné době mu vychází kniha humorných příběhů - Hlas a jiné povídky. Nejen o životě komika v karanténě, o tom, jak vznikají stand-upy, ale také o nové knížce mluvil v pořadu Host Lenky Vahalová Petr Vydra.

Petr Vydra přiznal, že se mu v karanténě změnil život, ale nestěžuje si. „Jsem celkem v pohodě, učím starší dítě látku pro druhou třídu, z toho jsem trochu míň v pohodě, už mě musí i opravovat. Takže ten svět je prostě jinej,“ říká.

Známý komik mluví před publikem hodně o vztazích i manželce. Diváci to mají totiž rádi. „Je to o těch lidech, protože říkám něco, co znají ze svý zkušenosti nebo si to umí představit, všechny ty trapasy z milostnýho života a různý vztahový mindráky, co si třeba člověk nechce přiznat a my to nějak zpracováváme.“ Jenže zaujmout publikum není jednoduché. „Když vyjdete před 100 lidí a řeknete něco, co je důvěrný, že v tom je taková ta provokace, že najednou jim říkáte něco, co by normální člověk neřekl ani nejbližšímu kamarádovi a teď to tady říká při tom představení, tak tam vzniká nějaký to napětí, který ten přetlak diváci uvolňujou smíchem. Patří to k tomu žánru, že říkáte něco neuvěřitelného.“

V současné době vychází Petru Vydrovi nová kniha Hlas a jiné povídky. „Od čtenářů mám reakce na Facebooku, že chtějí být a budou čtenáři. Doufám, že na to lidi i po koronakrizi budou mít, aby je to zajímalo a ten zájem mohli uspokojit a knížku si pořídit. Publikace je laděna do absurdity a do mysteriózních povídek. Pak jsou tam i povídky úplně obyčejný i vztahový,“ dodává.

Celý díl si pusťte v audioarchivu nebo na audioportále mujRozhlas.

autoři: Lenka Vahalová , jp
Spustit audio