Leonardo DiCaprio je úplně normální, příjemnej týpek, říká o spolupráci s mega hvězdou Hollywoodu skladatel Karel Havlíček

Dělá hudbu k filmům, seriálům a reklamám. Svůj talent uplatňuje i v USA, kde spolupracoval se slavnými jmény, jako je Leonardo DiCaprio, Tom Hardy nebo Nicole Kidman. Byl členem kapely Southpaw, natočil dvě sólová alba a novou desku SPOKEN chce posluchačům představit s živým orchestrem.

Karel Havlíček a Sabina Vosecká

Pandemie sužuje už rok celé Česko a kvůli omezenému kontaktu s lidmi je pro mě setkání s člověkem svátost. Nejde jít nikam do kavárny, v budově rozhlasu to teď taky nejde, a tak se s Karlem Havlíčkem, skladatelem a multiinstrumentalistou, potkávám u něj doma. V krásném loftovém bytě v Karlíně žije ale tenhle nesmírně zajímavý člověk tak trošku napůl. Jeho druhým domovem je Los Angeles.

Sedáme si do pohodlné kožené sedačky a já po chvíli povídání zapínám diktafon. Tenhle sympaťák, který je na cestování zvyklý odmala díky svému tatínkovi (pracoval jako zpravodaj pro ČTK), mi začíná vyprávět o tvorbě, inspiraci a taky o tom, jak vnímá celou tuhle zvláštní dobu. Během rozhovoru nepřestávám vycházet z údivu, co všechno už Karel stihnul. Tak třeba nedávno dokončil hudbu k traileru filmu Batman, kde si hlavní roli zahrál Robert Pattinson. Samozřejmě mě zajímá, jaké bylo setkání s hvězdou filmu Titanic, Leonardem DiCapriem. A dám ruku do ohně, že vás to zajímá taky! Tak si pusťte celý rozhovor.

PS. Tímto tě, Karle, srdečně zdravím a díky za milé a inspirativní popovídání!

Vaše létající redaktorka Sabina

#letajiciredaktorka

Skladatel Karel Havlíček

Karel Havlíček

Po nastartování úspěšné kariéry se na nějaký čas přesunul do USA, kde spolupracoval s řadou známých osobností. Stal se také součástí kolektivu skladatelů Bleeding Fingers Hanse Zimmera, kteří vytvářejí filmové a televizní partitury. Pracoval na hudbě k dokumentu Lion Ark, který získal řadu cen. Je držitelem prestižního ocenění IMA 2015 za nejlepší hudbu k filmu Among the Shadows. Aktuálně dokončil hudbu k traileru filmu Batman (2021) a připravuje muziku k traileru filmu Reminiscence. Podílel se také na řadě úspěšných českých seriálů – stvořil muziku pro Mamon, Vzteklina nebo Profesor T., jež byly nominovány na Českého lva. Je také autorem hudby pro TV kanál ČT24.

Spustit audio