Létající redaktorka: Jak použité věci hledají nový domov a využití

Taky si občas říkáte, že máte doma spoustu věcí, které nepotřebujete nebo je už nepoužíváte? Já to mám stejně. Při mém nedávném stěhování mi došlo, kolik toho člověk dokáže nahromadit. Většinu věcí jsem tehdy rozdala a zbytek vyhodila. A právě k tomu, aby se vaše věci, které nechcete, nestaly odpadem, napomáhá nový projekt pražského magistrátu. Společně s Pražskými službami totiž otevřeli dva nové tzv. re-use pointy.

Nábytek, hračky, sportovní vybavení, knihy nebo třeba nádobí sem jednoduše přivezete a zaměstnanci se už postarají o zbytek. Nafocené předměty si můžete pohodlně prohlédnout na webu praho.nevyhazujto.cz. Právě tady třeba narazíte na svou „novou“ skříň.

Re-use pointy se nachází ve Spořilově na adrese Zakrytá a ve Vysočanech v ulici Pod Šancemi

Sběrné dvory fungují na dvou adresách – ve Spořilově na adrese Zakrytá a ve Vysočanech v ulici Pod Šancemi.

Cílem projektu je, co nejvíc omezit odpad a najít pro použité věci další využití. Tenhle systém cirkulární ekonomiky se mi moc líbí a má obrovský smysl. Obzvlášť v dnešní době, kdy máme všechno, na co si vzpomeneme a za nějaký čas věci vyhodíme. A přitom toho člověk k životu moc nepotřebuje a ještě může udělat radost někomu dalšímu. A to se počítá!

Opatrujte se a recyklujte.

Vaše #letajiciredaktorka

Spustit audio