Maderoterapická masáž rozbíjí tuk pod kůží a pomáhá odstraňovat celulitidu ze stehen a zadečku

14. duben 2023

Představíme vám maderoterapii, tedy doslova terapii dřevem, jako velmi úspěšnou metodu, díky které můžete nejen zlepšit své zdraví, ale i vylepšit postavu. Hostem Lady Klokočníkové v rozhlasové kavárně District V. v Havlíčkově ulici v Hradci Králové je Tereza Zemanová.

Můžeme říci, o co se při maderoerapii jedná?
Maderoterapie znamená v překladu terapie dřevem. Jde o masáž dřevěnými válečky, tato metoda byla vyvinuta v minulém století v Kolumbii, ale její kořeny sahají až nějakých 1000 let zpátky do Číny, kdy také používali při masážích dřevo.

Maderoterapie znamená v překladu terapie dřevem. Jedná se o masáž celého těla, která slouží na podporu lymfatického systému.
Tereza Zemanová, maderoterapická masáž

Jedná se o masáž celého těla, která slouží na podporu lymfatického systému. Z počátku je dobré chodit na tyto masáže třeba dvakrát týdně po dobu dvou měsíců, potom doporučuji chodit jednou za měsíc na takovou udržovací kůru.

Vylepšíme si postavu a maderoterapická masáž je určena především dámám s celulitidou. Vy jste dnes s sebou přinesla i krásné pomůcky a nástroje. Představte nám je.

Čtěte také

Každý masážní váleček má svoji typickou úlohu. Třeba ten, co vypadá jako kost, je hladítko lymfy. Používá se na závěr masáže, kdy se celé tělo uhladí. Váleček s kostkami odbourává tukové nánosy, jde nejvíce do hloubky a může být i pro některé klientky lehce nepříjemný. Maderoterapie ovšem nesmí bolet, vždy to musí být příjemné a nebolestivé.

Jak dlouho trvá jedna procedura?
45 až 60 minut, spíš k té hodince, aby ten efekt byl dobrý. Ze začátku určitě doporučuji chodit dvakrát v týdnu, kdy potřebujeme takzvaně nakopnout lymfatický systém, pokud nefunguje tak, jak má. To se právě projevuje otoky nebo celulitidou. A když lymfatický systém nakopneme, vidíme, že tam jsou úbytky.

Čtěte také

Před každou masáží si klientku vyfotím a měřím jí stehno. Když lymfa začne fungovat, zaznamenáme úbytky a potom již doporučuji docházet na masáže třeba jen jednou za měsíc.

Maderoterapie je tedy určena především na nohy a hýždě?
Ano, ale může se masírovat celé tělo.

Je určena úplně všem, nebo je nevhodná pro někoho, kdo už má nějaké zdravotní potíže?
Maderoterapie je úplně úžasná v tom, že má velmi málo kontraindikací. Nejrizikovější je asi těhotenství a při kojení, kdy se to může přenést na plod nebo do mléka. Potom při náchylnosti k trombózám nebo hodně velkým křečovým žílám. To je překážka, ale pokud křečové žíly ještě nemáte, tak to bezvadně funguje právě jako prevence. Protože masáž posílí i stěnu cév.

Celou radioporadnu o maderoterapii s Terezou Zemanovou si můžete poslechnout v našem audioarchivu.

Spustit audio

Související