Mandrage zahajují turné v malých klubech. Zahrají celkem ve 12 městech

3. leden 2019

Kapela Mandrage, která začínala hrát před dvaceti lety v malých klubech, se do nich zase vrací. Vymění je na chvíli za velká festivalová pódia a koncertní sály.  

„Po těch letech na velkých pódiích jsme se rozhodli trochu zavzpomínat na naše začátky, odkud jsme vlastně přišli a kde to všechno začalo. Taky si tím připomeneme, proč jsme stále tady a vytváříme hudbu – pro lásku k ní samotné i pro lidi, se kterými a pro které hrajeme,“ vysvětluje kytarista kapely Pepa Bolan.

Koncerty budou díky malým kapacitám klubů a blízkosti s kapelou pro fanoušky exkluzivním a nevšedním zážitkem. „Hraní v klubech je vlastě asi to úplně nejpříjemnější hraní, jaký známe. Alespoň pro nás, pro kapelu. Krom toho, že máme blízko k obecenstvu, což je příjemné, máme také bližší kontakt sami mezi sebou. Na pódiu jsme nacpaní na pár metrech čtverečních, mačkáme se v malých šatničkách, nevezeme s sebou žádný velký tým lidí. Je to zkrátka takový kapelový teambuilding,“ říká klávesista František Bořík.

V Praze zahrají dvakrát

Fanoušci se mohou také těšit na staré pecky, které kapela řadu let nehrála. Kromě toho uvidí i dosud nezveřejněné videozáznamy pořízené během koncertů Mandrage v počátcích fungování.

Turné v klubech kapela odstartuje 24. ledna v pardubickém klubu Žlutý pes. Poté je čeká dalších šestnáct koncertů ve dvanácti městech, které mají připomínat jejich začátky. „Máme tu zkušenost, že čím menší prostor, tím více energie. Jak je někde málo místa, velký horko a spousta natěsnaných lidí, často vznikne mnohem speciálnější atmosféra než v nacpaném sále velkého kulturního domu,“ podotýká klávesista. V Praze se kapela svým fanouškům představí 7. a 8. února, kdy vystoupí v Rock Café.

Žádné efekty, jen hudba

Na koncertech nečekejte žádnou velkou show s efekty a technickými vychytávkami. Na klubových pódiích se totiž kapela objeví tak, jako ve svých počátcích. Půjde tedy pouze o hudbu. Po vystoupení bude následovat afterparty, v rámci které budou členové kapely sami DJovat. Jako předkapela vystoupí Lety Mimo, kteří s Mandrage před lety v klubech také vystupovali.

MANDRAGE kluby 2019

Čt 24.1. Pardubice – Žlutý pes

Pá 25.1. Pardubice – Žlutý pes

So 26.1. Pec pod Sněžkou – KlonDike

St 30.1. Brno – Melodka

Čt 31.1. Brno – Melodka

Pá 1.2. Frýdek Místek – Stoun

So 2.2. Uherské Hradiště – Mír

Čt 7.2. Praha – Rock Café

Pá 8.2. Praha – Rock Café

St 13.2. Ostrava – Barrák

Čt 14.2. Ostrava – Barrák

St 20.2. Plzeň – Pod lampou

Čt 21.2. Plzeň – Pod lampou

Pá 15.3. Litomyšl – Kotelna

So 16.3. Třebíč – Roxy

Pá 29.3. Ústí nad Labem – Doma

So 30.3. Mariánské Lázně – Na Dvorku

autor: jp
Spustit audio