Manželství spravit ještě neumíme, směje se zakladatel webu opravarna.cz

23. duben 2015

Aby rozbité výrobky zbytečně nekončily v odpadu, přišel novinář Jan Charvát s nápadem založit komunitní web podporující jejich opravu. Opravárna.cz už tak funguje skoro rok. O tom, jak projekt vznikal, jak funguje a jakou by mohl mít budoucnost, si s Janem Charvátem povídal Oldřich Burda v pořadu S vámi v Praze.

„Pořád jsme v testovací verzi a zkoušíme, jak by to celé mohlo fungovat,“ přiznává Jan Charvát v našem rozhovoru. To ale nic nemění na tom, že projekt na jedné straně sdružuje šikovné lidi, kteří umí cokoliv opravit, a na straně druhé zájemce, kteří by cokoli opravit chtěli.

„Nejčastěji opravujeme displeje mobilů, staré elektro, remosky, ale i hračky nebo oblečení,“ popisuje Jan Charvát. Na otázku, jakou nejzajímavější věc, se jim už podařilo opravit, odpovídá: „Heligonku. A jednou se nám dokonce ozvala paní s tím, že by potřebovala spravit rozbité manželství, ale to není naše parketa.“

Funguje to úplně jednoduše. Základem je ale přístup k internetu. Zaregistrujete se a napíšete, co si přejete opravit. Opravárna vaši zakázku přidělí nejbližšímu nejvhodnějšímu opraváři, nebo více opravářům, ze kterých si budete moct vybrat. A pak se už sami domluvíte na opravě, místě setkání i ceně. Podobné to je i v případě, že jste opravář a chcete nabídnout svoje služby.

Spustit audio