Mariánské Lázně zahájí lázeňskou sezonu tradičně druhý víkend v květnu

29. duben 2024 11:45

Mariánské Lázně chystají otevření další lázeňské sezóny. Slavnostní zahájení, které má v Mariánských Lázních tradici více než 200 let, se uskuteční druhý květnový víkend 10. a 12. května v blízkosti hlavní kolonády.

Podle informací zveřejněných na oficiálních webových stránkách města bude součástí programu tradiční svěcení pramenů, slavnostní průvod, řemeslný a farmářský jarmark, a samozřejmě i hudební vystoupení. Celý program potrvá od pátku do neděle a bude se odehrávat především v prostoru u hlavní kolonády.

Čtěte také

V pátek nabídne například koncert Západočeského symfonického orchestru ve Společenském domě Casino. Chybět nebudou stánky s občerstvením a řemeslnými výrobky.

Hlavní část oslav proběhne na mariánskolázeňské kolonádě v sobotu 11. května. Začne tradičně bohoslužbou a slavnostním žehnáním lázeňských pramenů. Poté se návštěvníci mohou těšit na různorodý hudební program, včetně vystoupení Akordeonového orchestru Alexandra Smutného, pěveckého sboru Fontána, Marjánka, Dixieland Planá a mnoha dalších.

Bavit se budou i ti nejmenší

Vrcholem sobotního večera budou vystoupení zpěvačky Dashy a kapely Queenie, která je nejúspěšnější tribute kapelou v Česku. Večer uzavře slavnostní produkce Zpívající fontány a laserová show, která slibuje ohromující zážitek pro všechny přítomné.

Nedělní program bude v režii Základní umělecké školy Fryderyka Chopina a návštěvníci se opět můžou těšit na bohatý kulturní program. Aby si také nejmenší návštěvníci mohli užít tento slavnostní víkend v Mariánských Lázních, bude pro rodiny s dětmi připraveno mnoho atrakcí, včetně velkého dětského parku v prostoru u monarchů.

autor: nkr
Spustit audio