Mladík potřeboval odjet mimo Prahu. Skočil proto taxikáři do kufru, pak řidiče vykradl

19. prosinec 2018 14:50

Chtěl rychle odjet kamkoliv mimo Prahu. A bylo mu jedno jakým způsobem. Mladík proto poprosil dva řidiče, kteří ho však odmítli. Jednomu dokonce vlezl do kufru…

Kriminalisté případ řeší od 4. prosince. Obě situace se odehrály na parkovišti blízko Hlavního nádraží v centru Prahy.

První případ se stal kolem půl desáté večer, kdy hledaný mladík zaťukal na okénko jednoho z odjíždějících vozů a chtěl, aby ho řidič odvezl buď na letiště, nebo kamkoli mimo Prahu. Šofér ho odmítl a z parkoviště odjel pryč. Rozzuřený mladík mu chtěl ještě kopnout do auta, ale netrefil se.

Druhá situace se stala o hodinu později, když taxikář přijel pro zákaznici, která ho měla objednaného. Ženu usadil do auta a její zavazadlo uložil do kufru. Pomocí zmáčknutí tlačítka pak kufr uzavřel a odešel na své místo řidiče. „Páté dveře se ale zavíraly poměrně pomalu, čehož využil hledaný a skočil do kufru auta, kde plánoval dojet kamkoli, kam taxikář pasažérku poveze. Řidič auta si ale této situace všiml a mladíka ze zavazadlového prostoru „vyhnal“,“ uvedl mluvčí policistů Tomáš Hulan.

Prchající muž se však nechtěl vzdát a začal taxikáře prosit, aby ho vzal sebou. Ten se ale nenechal přemluvit a chtěl odjet se zákaznicí pryč. Jenže to černého pasažéra naštvalo natolik, že přistoupil k autu a přes dveře spolujezdce vnikl dovnitř do auta. Tam nastříkal řidiči do obličeje neznámou látku a utekl pryč. Taxikář i žena museli proto z auta vystoupit, čehož využil „uprchlík“ a skočil rovnou za volant. Mezitím stihl ještě znovu řidiče postříkat sprejem.

„Pak se mladík snažil opakovaně s vozem odjet, avšak si neuvědomil, že bez klíčků to nepůjde. Když si to po několikátém pokusu uvědomil, tak si alespoň přisvojil dva mobilní telefony a z místa odešel neznámo kam,“ dodal Hulan.

Policistům se zatím mladíka nepodařilo vypátrat. Proto prosí veřejnost o pomoc. Pokud jste ho viděli nebo o něm máte jakékoliv informace, volejte na linku 158.

autor: jp
Spustit audio