Na Žofíně hrajeme i díky Českému rozhlasu, smějí se členové kapely O5 a Radeček před startem turné

9. únor 2023 10:33

Šumperská kapela O5 a Radeček se chystá na zimní turné. V Praze zahraje v úterý 14. února ve Velkém sále paláce Žofín. Jak se na koncert připravuje a z čeho mají její členové obavy, to zjišťovala létající redaktorka Sabina Vosecká.

Valentýnské turné odehraje kapela ve čtyřech městech. „V nádherných sálech, začínáme v Liberci, na Valentýna budeme na Žofíně v Praze. Moc se na to těšíme a pak budeme pokračovat k nám domů do Šumperka,“ vyjmenovává frontman kapely Tomáš Polák.

Na koncertech je bude doprovázet smyčcové kvarteto z olomoucké filharmonie Ceremony String Quartet. Právě v Olomouci také turné zakončí.

A proč padla volba zrovna na Žofín? „Hrajeme tam vlastně i trošku díky Českému rozhlasu, který nám tam dával ocenění Legenda Nočního proudu. A my jsme byli tak okouzlený těmi prostory, že byl náš sen tam někdy vystoupit,“ doplňuje baskytarista Ondřej Polák.

Z ozvučení sálu mají mírné obavy, ale spoléhají na šikovné techniky. „My si vezmeme na celé turné vlastní zvuk, vlastní světla. Je to důležité nejenom kvůli těm specifickým sálům, ale především kvůli tomu smyčcovém kvartetu, které nás bude doprovázet. Takže je opravdu potřeba udělat zvuk na míru,“ vysvětlují.

Poslechněte si celý rozhovor se členy kapely O5 a Radeček.

autoři: Sabina Vosecká ,
Spustit audio

Související