Nedostatku vakcíny Moderna čelí i Praha, dočasně se v ní proto omezila registrace do 11 očkovacích míst

30. duben 2021

Ministerstvo zdravotnictví požaduje dočasně omezit možnost registrace do menších očkovacích míst v Česku, z toho jedenácti v Praze. Důvodem je nedostatek očkovacích látek Moderna.

Podle radní pro zdravotnictví Mileny Johnové (Praha Sobě) se omezení fungování očkovacích míst týká nejmenších center a těch, která jsou umístěna v bezprostřední blízkosti velkokapacitních očkovacích míst nebo která jsou příliš blízko u sebe.

V Praze se konkrétně jedná o očkovací místa ve Státním zdravotním ústavu, FN Motol, Poliklinice EUC, Nuselské poliklinice, Městské nemocnici následné péče, Lékárně Těšnov, zařízení Iscare, Be Elite Clinic, center Avenier v Praze 5 a 6 a v očkovacím místě Asociace samaritánů ČR na Zbraslavi.

„Je nicméně důležité zmínit, že z těchto míst se již zaregistrované osoby neodregistrovávají. Je znemožněna pouze registrace nová,“ vysvětluje radní.

Zvýšení dodávky vakcíny Pfizer

Ze strany státu byly podle Johnové naopak přislíbeny výraznější dodávky vakcíny firmy Pfizer. Od 4. května budou touto vakcínou zásobeny centra Comfort Care – poliklinika Chodov, Městská poliklinika Praha – Spálená a Nemocnice Na Františku.

autor: ech | zdroj: MHMP
Spustit audio