Největší vánoční trhy v republice začínají na Staroměstském náměstí

1. prosinec 2018

Vánoční strom Staroměstského náměstí se dnes v 16:30 hodin rozsvítí a oficiálně tím zahájí adventní trhy. Jejich letošní výzdoba se inspirovala pohádkou o Popelce.

Talířky a kelímky na jídlo a pití budou letos poprvé bio, kompostovatelné a ekologicky šetrné. Stánky nabídnou tradiční vánoční výrobky a občerstvení.

„Stánků je na Staroměstském náměstí 99, potom jich je okolo 50 na Václavském náměstí. Stánky budou vyzdobeny v barvách zelené, červené, stříbrné a bílé,“ řekl Libor Votruba, předseda představenstva společnosti Taiko, která trhy organizuje.

Vánoční strom na Staroměstské náměstí ozdobí 4,5 kilometru led světelných řetězů v teplé bílé barvě, 30 kusů obřích zlatých rolniček, bílých zvonků i lískových oříšků. Ty doplní holoubci a koule ve zlaté, bílé a červené barvě.

Pokud nestihnete dnešní zahájení a rozsvícení stromečku, nemusíte smutnit. Smrk se totiž bude rozsvěcet pravidelně každou hodinu od 17:30 do 21:30 hodin na melodie Karla Svobody z filmu Tři oříšky pro Popelku a hudby Johna Williamse Somewhere in my memory.

autor: jp
Spustit audio