O čem sní Kamila Nývltová, patronka soutěže pro začínající zpěváky ČESKO ZPÍVÁ?

16. březen 2018

Když se řekne muzikál, Česko zpívá a třeba Rtyně v Podkrkonoší, co se vám vybaví? Nám určitě jméno talentované zpěvačky a muzikálové herečky Kamily Nývltové.

Půvabná a něžná zpěvačka Kamila Nývltová s ojedinělým hlasem o níž se vyjádřila velmi obdivně její kolegyně, několikanásobná zlatá slavice Lucie Bílá, se proslavila účinkováním v pěvecké soutěži X Factor v roce 2008, kde se umístila v TOP 5 a zvítězila v kategorii zpěváků do 25 let.

Kamila působí jako sólistka Hudebního divadla Karlín, Divadla Broadway a Divadla Hybernia.

Zahrála si hlavní role v muzikálech Aida (role núbijské princezny Aidy), Kleopatra (role Kleopatry), Dracula (role Adriany/Sandry, Lorraine), Angelika (role Angeliky) a v pohádkové hudební komedii Sněhurka a sedm závodníků (role Sněhurky).

Čtěte takéPěvecká soutěž pro začínající zpěváky s mezinárodní účastí ČESKO ZPÍVÁ

Dále ztvárnila vedlejší role v muzikálu Quasimodo, Kat Mydlář a Mata Hari. Též účinkovala v multižánrovém představení Lidoskop.

Kamila má na svém kontě dvě sólová CD ("Kamila Nývltová", "Vánoční dárek") a čtyři videoklipy („Son Of A Preacher Man", „Něco jsi slíbil“, „Je to hřích“ a "Jsem to já").

Velmi úspěšné se stalo především její vánoční album s názvem "Vánoční dárek" obsahující mimo jiné i duet se zpěvačkou Lucií Bílou, která se stala kmotrou tohoto CD.

Kamila se nevěnuje jen muzikálu. Je také patronkou pěvecké soutěže pro začínající zpěváky s mezinárodní účastí ČESKO ZPÍVÁ.

A její rodina je pro ni jedna z nedůležitějších věcí.

Kamila Nývltová byla spolu se svou maminkou hostem Českého rozhlasu Hradec Králové v živém vysílání z radioklubu v pátek 16. března 2018 po 10. hodině. 

Zpěvačka Kamila Nývltová spolu se svou maminkou hostem Českého rozhlasu Hradec Králové v živém vysílání z radioklubu
autoři: Milan Baják , KLO
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.