OBRAZEM: Den otevřených dveří přilákal do studií Českého rozhlasu v Karlíně přes 800 návštěvníků

22. květen 2023 12:00

K akci Open House Praha se připojila také budova Českého rozhlasu v Karlíně. Dnem otevřených dveří jsme zároveň s posluchači oslavili 100. výročí od zahájení pravidelného rozhlasového vysílání.

Celý víkend vítal Národní dům v Karlíně návštěvníky všech věkových kategorií. Historii i současnost budovy jim představili moderátoři, markeťačky, vedoucí programu a další lidé, kteří se podílejí na chodu rádia.

Den otevřených dveří v číslech:

  • přivítali jsme přes 800 návštěvníků
  • za celý víkend proběhlo 58 prohlídek
  • v průvodce se proměnilo 12 zaměstnanců rádia
  • po budově jsme nachodili 116 kilometrů 
  • během nich jsme absolvovali 7366 schodů

Veřejnosti se otevřela hned tři studia Českého rozhlasu. Legendární Studio A, místo, kde se psala hudební historie. Poprvé mohli návštěvníci vidět také režii studia vybavenou tou nejmodernější technologií.

Dále činoherní Studio B, kde vznikají rozhlasové hry, pohádky a nejrůznější zvuky a ruchy. Tomu odpovídá i vybavení studia s nejrůznějšími rekvizitami, najdete zde schody, dveře, postel, vanu nebo psací stroj, zkrátka všechno, co se může hodit při natáčení ruchů.

Vrcholem prohlídky pak byla návštěva vysílacích studií Regionu a  Rádia Praha. Po nedávné kompletní rekonstrukci ještě stále září novotou.

Prohlídka budovy končila v newsroomu, kde během soboty měl vedoucí redakce Pavel Lochař připravenou názornou ukázku práce redaktorů se zvukem. Návštěvníci si pak mohli prohlédnout naši revitalizovanou zahradu a využít ji pro odpočinek nebo si projít výstavu ke stoletému výročí.

Děkujeme všem návštěvníkům za účast, bylo to s vámi skvělé!

Zahrada karlínské budovy Českého rozhlasu lákala k odpočinku
autor:
Spustit audio