Obří požár skladu oblečení v Písnici je dohašený, místo zkoumají vyšetřovatelé

4. prosinec 2018 13:20

Téměř stovka hasiců bojovala od úterních dopoledních hodin až do středečních ranních s požárem plechové haly v Pramenné ulici v Praze-Písnici. Oheň byl zpočátku tak velký, že byl vyhlášen třetí stupeň poplachu ze čtyř možných.

Hasičům se plameny podařilo dostat pod kontrolu v úterý okolo 16. hodiny. Jeden ze zasahujících pražských požárníků se během zásahu lehce zranil. Po ošetření se vrátil zpět do služby.

Na místo požáru dorazili také záchranáři se speciálním vozem Atego pro mimořádné situace, ale nemají informace o tom, že by se při požáru někdo zranil, popálil nebo nadýchal kouře, uvedla mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová.

Na místě zasahovalo devět profesionálních a osm dobrovolných jednotek. „Naštěstí nemrzne a vody je dostatek. Na místě také máme chemiky, kteří monitorují okolí,“ přiblížil Radiožurnálu mluvčí hasičů Martin Kavka.

Požár skladu v Písnici jde vidět i ze Strahova

Omezení dopravy

Hustý černý kouř z hořícího skladu byl vidět kilometry daleko. Doprava v okolí požáru byla komplikovaná, policisté vyzvali řidiče, aby se místu vyhnuli. „Nevjíždějte prosím do ulic Vídeňská, Kunratická spojka a dalších přilehlých komunikací. Tyto silnice jsou uzavřené a policisté zde zajišťují příjezdové trasy pro hasební techniku,“ informovali policisté na twitteru.

autor: jp | zdroj: ČTK
Spustit audio