Od záporáků k sympaťákům. Ale záporné role se hrají dobře, usmívá se herec Michal Isteník

„Strašně mě to baví, protože je to něco úplně nového,“ říká o kladných rolích Michal Isteník, člen činohry Městského divadla Brno, kde ho můžete vidět třeba jako Mistra Jakuba v Lakomci, Stivu v Anně Karenině nebo fasádníka Prouzu ve Světácích.

Edu z Mostu už mu nikdo neodpáře, stejně jako Davida ze seriálu Kukačky, jehož natáčení druhé série právě probíhá. K tomu navíc přijal roli Pavla v Pálavě, takže letošní prázdniny měl Michal Isteník z velké části pracovní.

Vůbec nelituje, že si na příležitosti před kamerou musel počkat. „I díky tomu mi pak úspěch nezamotal hlavu. Nebo zamotal, ale jenom na chvíli,“ usmívá se. Televizní a filmovou kariéru mu rozjeli dva Honzové – Prušinovský a Hřebejk. Bylo mu přes třicet a doma už měl Cenu Thálie i Cenu Alfréda Radoka.

„Moje herectví je založené na jakési pudovosti.“
Herec Michal Isteník

Moje herectví je založené na jakési pudovosti. Rozhodně bych v rámci svých kreací nemluvil o nějaké vypracované herecké metodě. Spíš je to takový pokus - omyl,“ říká Michal Isteník, který zatím odmítá nabídky učení jak z konzervatoře, tak Janáčkovy akademie múzických umění. 

Spustit audio

Související