„Pečení je má relaxace. Patlat se v krémech a zdobit, to miluji,“ směje se zpěvačka Kamila Nývltová

8. září 2020

Kamila Nývltová, zpěvačka s nezaměnitelným hlasem, začínala v talentové televizní soutěži X faktor. Dnes zpívá v muzikálech v divadlech Broadway a Hybernia a také je patronkou pěvecké soutěže pro mladé talentované zpěváky Česko zpívá.

Jak se máš? Rád tě vidím.
Mám se dobře. A dělám, co se dá. Samozřejmě doba je trošku těžší, než jsme si asi všichni plánovali. Ale zpívání sem tam nějaké je, teď se rozjedou muzikály Kleopatra a Dracula. Zkrátka všichni čekáme, co bude. Důležité je se tomu nepoddávat a nepanikařit. Ale není to úplně nejveselejší období. Nejen pro zpěváky, ale i pro herce, divadla, prostě pro všechny umělce.

Kamila Nývltová ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Jak jsi strávila onu dlouhou v uvozovkách dovolenou?
Byla to už hodně dlouhá dovolená. V březnu jsem jela na víkend k našim s přítelem, byla tam nějaká akce. A pak už jsme se do Prahy nevrátili, zůstali jsme u našich. Přítel potom už odjel po nějakém čase do Prahy, protože se začaly opět postupně otevírat různé věci. A já jsem tam zůstala se psem. Pekla jsem, šila roušky, nahrávala nějaké písničky. Léto bylo takové hluché, protože se skoro nic nezkoušelo. Takže mám za sebou dlouhý pobyt u nás v Podkrkonoší. Teď už se postupně vracím, protože už nějaká práce v Praze je. Na jednu stranu to bylo fajn, že si člověk odpočinul, ale už toho bylo moc.

Protože nás bylo doma hodně, tři chlapi v chalupě, kteří mají rádi sladké, tak jsem pekla a pekla. Můj sen je mít jednou malou kavárnu.
Kamila Nývltová, zpěvačka

Takže jsi se vrátila po letech v Praze zase domů.
Bylo to super, měla jsem čas i na kamarádky. Ale myslím si, že naši už mé maličkosti měli trošku plné zuby a byli rádi, když jsem na chvilku odjela zpátky do Prahy. Ovšem zajímavé bylo poznání, že vlastně není problém se přestěhovat zpátky a v Praze být jen na určité schůzky. Stejně vystupuji po celé republice.

Čtěte také

Viděl jsem na sociálních sítích, že jsi nelenila. Natáčeli jste, zpívala jsi doma s taťkou. Ale také jsi hodně pekla. Na Instagramu byla krásný fotografie dortu.
Protože nás bylo doma hodně a tři chlapi v chalupě, tak prostě oni mají rádi sladké. A u nás se sladké jí. Nosím ho babičkám a nahoru tetě, takže jsem pekla a pekla. Sestřenka se letos vdávala, tak jsem jí pekla asi 350 mini zákusků a svatební dort. O ozvali se mi lidé, jestli bych mohla péct na svatby a na oslavy. Tak jsem jim slíbila, ano, kdo si chce u mě teď objednat, je ještě trochu času, než zase začnu na sto procent zpívat.

Takže ty budeš péct.
Byl to vždy můj sen, že bych chtěla nějakou malou kavárnu. Pro mě je to relax, já to miluji, patlat se v krémech a zdobit. To je super. Ale zpívání to pořád převyšuje.

Třeba jednou budeš mít ve Rtyni nějakou kavárnu nebo cukrárnu?
Já si myslím, že to dopadne.

Zpěvačka Kamila Nývltová ráda podporuje mladé a talentované interprety

Ty jsi také patronka pěvecké soutěže Česko zpívá. A letošní ročník bude, i když je odsunutý z jara.
Ano, finále bývá vždy v dubnu. Letos se to kvůli koronaviru muselo přerušit. Takže tento týden, 9. a 10. září, je finále v Trutnově ve společenském centru UFFO.

Ve středu klasické semifinále.
Letos máme změnu, finálová bude čtrnáctka interpretů, protože spojíme dětské i velké finále dohromady. Bude to víc o zpěvu, ale abychom se vyhnuli případným větším komplikacím, tak jsme to krásně spojili. A bude to zase novinka. Ve čtvrtek bude finálový galavečer.

Čtěte také

Můžou se přijít lidé podívat?
Můžou se přijít podívat, určitě. Budeme mít samozřejmě všichni roušky, což je trošku nepříjemné, protože plno lidí to nemá na ústech rádo, ale co se dá dělat. Chceme být všichni nějakým způsobem chráněni. Takže roušky určitě s sebou. Lístky se nám docela prodávají, ale budou určitě i k prodeji na místě v Trutnově.

Kdo bude letos hodnotit výkony mladých zpěváků? Protože porota je vždy složena z profesionálních interpretů?
Letos tam samozřejmě budu já jako patronka soutěže a bude tam například výkonná producentka muzikálu We Will Rock You. Tak hudební manažer z Hudebního divadla v Karlíně, bude tam zpěvák a držitel ceny Thálie Petr Pecha, budou tam hudební dramaturgové, mezi nimi i Tomáš Katschner z Českého rozhlasu Hradec Králové. Bude tam zpěvačka Eva Matějovská, skladatel Patrik Stoupa, skladatel a textař Marek Stojánek, který se podílí i na muzikálech.

Zpěvačka Kamila Nývltová ráda podporuje mladé a talentované interprety

Je možné, že by hned dítko, které bude úspěšné v této soutěži, získalo nějaké angažmá? Chodí to tak?
Určitě se nám to už několikrát stalo. Děti, které byly u nás v soutěži Česko zpívá, tak jsou třeba v hudebním divadle v Karlíně, kde hrají v muzikálech, jako je například Čas růží nebo Rebelové. Tam jsou také vítězové našich ročníků. Manažeři si jich všimnou a když dávají dohromady nová představení nebo novou show, tak si vzpomenou na Česko zpívá, kde vystupují talentovaní mladí lidé.

V soutěži Česko zpívá vystupují talentovaní mladí lidé, kteří se pak prosazují ve světě showbyznysu. Je hezké vidět, že to má smysl.
Kamila Nývltová, zpěvačka

Vzpomeneš si na někoho, kdo už také v showbyznysu něco znamená a prošel soutěží Česko zpívá?
Právě například Eva Matějovská a Patrik Stoupa. Pak třeba Ines Ben Ahmed, ta hraje už hlavní role v Hudebním divadle v Karlíně, má se mnou i duet na cédéčku. Josef Fečo, ten zkouší muzikál Rebelové, a tak dále. Byla u nás i Markéta Konvičková v úplných začátcích. Je hezké vidět, že ta soutěž má smysl.

Chceš se stát pěveckou hvězdou?
ČESKO ZPÍVÁ je moderně pojatá pěvecká soutěž pro začínající zpěváky s mezinárodní účastí ze Slovenska, Polska, Ruska. Pěvecké klání má čtyři soutěžní kola a je vyhlašováno pro dvě věkové kategorie: sólisté 9 - 14 let a sólisté 15 - 26 let.

Kolikátý ročník už se letos koná?
Třináctý. Už je to 13 let, co se tahle úžasná tradice koná. A ty nám, Kubo, budeš letos moderovat finálový galavečer v Trutnově. Takže se i na tebe moc těšíme.

Já se na vás také těším. Budou to dva báječné dny. Co tě čeká v nejbližších dnech?
Teď mě tedy čeká Česko zpívá a tento měsíc už začínám hrát muzikál Kleopatra v Divadle Broadway. A pak se nasazuje muzikál Drákula v Hudebním divadle v Karlíně. Dojíždím do Brna do Bobycentra, kde se hraje Angelika a Kleopatra. Připravuji vánoční koncert 28. listopadu v Praze. Doufám, že se nic nezmění, protože mými hosty by měli letos být například Milan Peroutka a Martin Schreiner. Na to se moc těším. A hlavně příští rok mě čeká odložená evropská tour Two Steps From Hell, kterou jsem měla letos odjet.

Jakub Schmidt a Kamila Nývltová ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Zpěvačka Kamila Nývltová byla dnes naším hostem. Moc děkuji za návštěvu.
Já děkuji. Mějte se hezky, na shledanou, ahoj.

autoři: Jakub Schmidt , baj
Spustit audio

Související