Poslechněte si: Vesmírní Coldplay, P!nk, Mig 21 a další novinky v playlistu Rádia DAB Praha

7. květen 2021

Tento týden byl na hudební novinky bohatý – přišli s nimi Coldplay, P!nk, OneRepublic, Marpo, Sebastian, Mig 21 nebo MikAel. A všechny z nich uslyšíte i v našem vysílání.

S hudební novinkou přišla třeba známá skupina Coldplay. Ještě než se v pátek objevila v klasické digitální distribuci, přehrál si ji ve vesmíru francouzský astronaut Thomas Pesquet, se kterým se Coldplay v přímém přenosu spojili. Jak se jim skladba Higher Power povedla, můžete posoudit sami.

Nové album oznámila i hvězdná P!nk. Vyjde 21. května pod titulem All I Know So Far a bude obsahovat živé nahrávky slavných hitů jako So What, Funhouse, Just Like A Pill, Walk Me Home a dalších. Na albu bude i zpěvaččina verze slavné klasiky skupiny Queen – Bohemian Rhapsody a dva nové singly – Cover Me In Sunshine a All I Know So Far.

Už loni měla vydat své páté studiové album kapela z Colorado Springs – OneRepublic. Dostalo název Human, ale pandemie vydání odložila. V pátek však přišli s dalším singlem Run.

S novinkou přišel i Marpo. Chystá nové album Backwoods Bred a po nedávném singlu Hillbilly je tu s rapovou zpovědí Bad Man, kde oslovuje matku i Boha. Singl opět vychází z  produkce Marpa a Marcuse Trana.

Liberecký rodák Sebastian na featu s Beefem z ATMO Music vydává novinku Stačí jen málo. K singlu natočila kapela emotivni videoklip s kontrastní hrou světel v nevšední lokaci.

Optimismus, naděje a touha po zázraku, který spočívá v návratu k normálnímu životu. To je odkaz, který kapela Mig 21 posílá ve své nové skladbě s názvem TěsněVedleSebe. Videoklip, který k této skladbě kapela právě teď představuje, je plný vzpomínek na koncerty, kde se ještě všichni mohli bavit „TěsněVedleSebe“.

Český hudební projekt MikAel, za kterým stojí zpěvák a skladatel Michael Foret, vydává další anglicky zpívaný singl s názvem Storyline. Ke spolupráci si tentokrát přizval hudebníka, multiinstrumentalistu a producenta Karla Havlíčka, který střídavě působí v České republice a v USA.

autor: Petr Jungmann
Spustit audio