Pracoval v pekárně, ale toužil zpívat. Kariéru začal Harry Styles v talentové soutěži, dnes vyprodává stadiony

15. červenec 2022 09:46

Ne každá kapela spolu vydrží navěky. Důkazem toho jsou i britští One Direction, kteří si od roku 2016 dávají pauzu. A tak se pět jejích členů vydalo na sólovou dráhu. Právě na té se daří Harrymu Stylesovi, který má své fanoušky a fanynky i v Česku. Dnes večer vystoupí v pražské O2 aréně.

„Je mi 16, pracuju v pekárně, ale rád bych zpíval,“ s těmito slovy přišel na pódium britské talentové soutěže X Factor Harry Styles. Bylo to v roce 2010. Porotu, včetně obávaného Simona Cowella zaujal, ovšem samotného ho zpívat nenechali. A tak vznikl pětičlenný boyband One Direction.

Chlapecká kapela vyprodávala už od svého úspěšného startu díky televizní soutěži velké koncertní sály po celém světě. Její písničky byly veselé, dravé a chytlavé. A minulý čas je v tomhle případě správně. Skupina po odchodu prvního člena Zayna Malika ohlásila v roce 2016 pauzu. A paradoxně jim tahle pauza zatím prospívá, každý se vydal na sólovou dráhu a zápasí mezi sebou nejen o fanynky.

S Grammy oceněnou písní Watermelon Sugar se Harry Styles udržel v britském singlovém žebříčku dlouhých 88 týdnů. Mnohem populárnější je ale jeho aktuální deska Harry's House.

Název alba odkazuje na stejnojmennou píseň Joni Mitchellové, kterou zpěvák dlouhodobě obdivuje. To dokazuje například i cover její písně Big Yellow Taxi, který zahrál v rozhlasovém vysílání BBC.

Harry Styles je oblíbený i v Česku, O2 arénu vyprodal během několika dnů. Zazpívá v ní 19 písní a v repertoáru by se měla objevit i jedna, kterou nazpíval s One Direction. Díky téhle skupině je dnes jedním z nejpopulárnějších interpretů na světě.

autor: Jiří Štefl
Spustit audio

Související