Pragovka Gallery zve na další ArtBazaar. Kupte si umělecká díla přímo od jejich tvůrců

28. červenec 2022 09:00

V pořadí už deváté vydání ArtBazaaru v Pragovka Gallery opět podpoří mladé umělce. Návštěvníci si budou moci koupit kresby, grafiky a další díla za ceny do 5 tisíc korun. Zároveň je to skvělá možnost potkat se přímo s tvůrci.

Na začátku byla touha realizovat program pro širší veřejnost, nezaměřovat se pouze na výstavy. Tak v roce 2018 vznikl ArtBazaar, akce zaznamenala velký úspěch a koná se dvakrát ročně.

Pragovka opět zve na ArtBazaar

„Základem je podpora současných umělců v tom smyslu, že jim dáme možnost prodávat svá díla, originály uměleckých děl do pěti tisíc. Předpokládáme, že veřejnost si nechce kupovat jenom obrázky z Ikey, ale chce mít doma originální věc od toho konkrétního umělce, se kterým se tady na Pragovce může setkat,“ přibližuje Lucie Nováčková, ředitelka Pragovka Gallery.

K ArtBazaaru tradičně patří i doprovodný program, částečně zaměřený i na ty nejmladší návštěvníky. Mezi letošními více než 30 prodávajícími budou například Pavel Trnka, Lawrence Wells, Martina Trojanová, Veronika Landa nebo finalistka Ceny Jindřicha Chalupeckého Olga Krykun.

Na ArtBazaaru pořídíte originální umělecká díla do 5 tisíc korun

„Prodávající se často na ty ArtBazaary vrací, což pokládám za známku toho, že to bylo úspěšné i pro ně. A většinou to má docela velký ohlas i v tom smyslu, že se vrací i ti nakupující,“ dodává Lucie Nováčková.

ArtBazaar se koná v sobotu 30. července mezi 10. a 18. hodinou. Poslechněte si podrobnosti.

autoři: Václav Müller ,
Spustit audio

Související