Sladké rýžové rolky s mangem

Recept na dnešní den. Šéfkuchař Buddha-Baru Tomáš Stehlík.

Suroviny - 2 porce:

  • Sushi rýže - 125 g
  • Kokos (jemně strouhaný) - 250 g
  • Kokosové mléko - 125 ml
  • Mléko - 63 ml
  • Cukr krystal - 75 g
  • Máslo - 15 g
  • Žloutky - 2 ks
Příprava:

  • Rýži uvaříme doměkka
  • Smícháme kokos, kokosové mléko, mléko, cukr a vše svaříme
  • Přidáme uvařenou rýži a vaříme do kašovité konzistence
  • Odstavíme z ohně a přidáme máslo se žloutky
  • Z dobře vychlazené hmoty vytvoříme maki rolku tak, že ji naneseme na rohožku k přípravě maki, potaženou fólií
  • Kousek od okraje dáme proužky oloupaného manga a zarolujeme
  • Můžeme obalit v orestovaném kokosu nebo v jiných oříškách či semínkách
  • Podáváme s horkou čokoládou