Sladké rýžové rolky s mangem
Recept na dnešní den. Šéfkuchař Buddha-Baru Tomáš Stehlík.
Suroviny - 2 porce:
- Sushi rýže - 125 g
- Kokos (jemně strouhaný) - 250 g
- Kokosové mléko - 125 ml
- Mléko - 63 ml
- Cukr krystal - 75 g
- Máslo - 15 g
- Žloutky - 2 ks
- Rýži uvaříme doměkka
- Smícháme kokos, kokosové mléko, mléko, cukr a vše svaříme
- Přidáme uvařenou rýži a vaříme do kašovité konzistence
- Odstavíme z ohně a přidáme máslo se žloutky
- Z dobře vychlazené hmoty vytvoříme maki rolku tak, že ji naneseme na rohožku k přípravě maki, potaženou fólií
- Kousek od okraje dáme proužky oloupaného manga a zarolujeme
- Můžeme obalit v orestovaném kokosu nebo v jiných oříškách či semínkách
- Podáváme s horkou čokoládou
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.