Tipy na 8. května ve Zlínském kraji: Zlin Design Week, zahradnická výstava nebo gastrofestival

Máme pro vás tipy na sváteční den 8. května ve Zlínském kraji.

Floria Jaro 2024

Výstaviště Kroměříž

Jedna z největších zahradnických výstav v ČR nabídne i letos unikátní expozice tisíců květin (letos na téma Láska v oblacích) a možnost nákupu všeho potřebného pro dům a zahradu od stovky prodejců. Připraven je také bohatý doprovodný program. Podrobnosti najdete ZDE.

Gastrofestival Cesta kolem světa

Uherské Hradiště

Na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti bude možnost ochutnat světovou kuchyni. V úterý se pokusí superjedlík Jarda Němec o rekord v pojídání prasečích uší na čas. Pro návštěvníky jsou pak určeny další soutěže: v pojídání hmyzu, burgerů nebo vaflí. Ve středu pobaví svým kouzlením Jirka Hadaš. Po oba festivalové dny bude připravena dětská zóna s aktrakcemi. 

Zlin Design Week 2024

(do 14. května), Zlín

Týdenní festival designu, který letos slaví 10 let a opět otevře prostor pro setkávání mladých designérů a profesionálů, prezentaci a sdílení nápadů. Pro designéry, střední školy i širokou veřejnost jsou připraveny edukační programy, design shop a workshopy, které kombinují program vzdělávání, rozšiřování obzorů a rozvoj vlastní kreativity. Místa, na kterých se odehrává, a podrobný program najdete ZDE.

Procházka (ilustrační foto)

Tipy na výlet

Tipy na procházky a výlety ve Zlínském kraji najdete na rozhl.as/TipyNaVyletZL.

Živá hudba v Luhačovicích

téměř každý večer od 19 hodin, Kulturní a kongresové centrum Elektra v Luhačovicích (Restaurace a diskotéka)

Možnost zatančit si a pobavit se nejen pro lázeňské hosty. 

Rudolf II. ožívá

do 23. června, zámek Holešov

Rudolf II. ožívá je unikátní multimediální expozice, která odhaluje různá tajemství panovníkova života a představuje celou řadu zajímavých exponátů. Výstavou provází samotný „digitálně oživený“ Rudolf II. Výstava pomocí hologramů seznámí také se symboly panovníkova majestátu, tedy korunami, kterými byl Rudolf II. korunován, a představí také nejvýznamnější předměty jeho sbírek.

Výstava 100 let vysílání Československého rozhlasu na jihovýchodní Moravě

do 14. července, Uherské Hradiště

Čtěte také

Výstava ve Slováckém muzeu v Uherském Hradišti, která je věnována 100 let vysílání Československého rozhlasu na jihovýchodní Moravě, nabídne řadu raritní techniky, kterou si bude možné osahat i vyzkoušet, prostřednictvím reportáží, záznamů her, koncertů a dalších pořadů zavede návštěvníky do rozmanité produkce Československého rozhlasu uplynulého století. Nabídne pohled také do současnosti Českého rozhlasu a přiblíží trendy a vyhlídky do budoucnosti. Vernisáž výstavy se koná 14. března v 17 hodin.

SEVA – český fenomén na zámku Holešov

do 1. září 2024, Holešov

Výstava na holešovském zámku hravou, zábavnou, ale i poučnou formou představuje známou českou stavebnici SEVA. Vystaveny jsou různé modely od těch nejdrobnějších až po velké sestavy, nechybí doprovodné texty a herna pro děti.

Někdo to rád sušené

do 22. září, Kroměříž

V Muzeu Kroměřížska je připravena výstava, která se věnuje sušení ovoce. Představí unikátní historické exponáty, zajímavé informace, které budou doplněny hravými interaktivitami, například modelem zmenšené tradiční sušárny ovoce. Je výsledkem dlouhodobého výzkumu historických sušáren ovoce autorů z Muzea regionu Valašsko. 

Spustit audio

Související