Tipy na víkend v Praze: dejte si sladkosti i mexické speciality, poznávejte Prahu z výšky nebo nahlédněte do podzemí

22. červenec 2022

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

DOLCE VITA + STREET FOOD na Náplavce

  • sobota 23. července, 10:00–19:00, Praha 5

Oslaďte si život na Smíchovské náplavce, čeká vás tu 10 stánků se zmrzlinou nejrůznějších druhů. Těšte se na dozlatova usmažené španělské churros, bubble waffle, lehké francouzské makronky, palačinky, tradiční české zákusky a dezerty, raw kuličky a řezy a další dobroty. Hlad potom zaženete i u stánků se street food specialitami.

Mexiko na pláži Střechy Lucerny

  • sobota 23. července a neděle 24. července, 16:00–22:00, Praha 1

Pláž, mexická atmosféra a výhled na Prahu, to všechno nabízí o víkendu Střecha Lucerny. Dejte si drink, užijte si mexické jídlo i latinskoamerické rytmy. A nezapomeňte si plavky a opalovací krém.

Swap na Střeláku

  • sobota 23. července a neděle 24. července, Praha 1

Střelecký ostrov ukrývá sportovní klub s tenisovými kurty, oázou zeleně a ohništěm. A právě sem můžete přinést věci, které už nepoužíváte, ale někomu by ještě mohly dobře sloužit. Na oplátku si odnesete, co se hodí vám. Nejde jen o oblečení, ale také o sportovní potřeby, doplňky, knihy, nářadí, potřeby do domácnosti nebo pokojovky.

Zážitkovka Depo Kačerov a trasa C

  • sobota 23. července, 10:00–13:00, Praha 4

Podívejte se do depa metra Kačerov a projeďte se po trase C trochu jinak než v běžném provozu. V 11 a v 15 hodin opustí souprava 38. kolej depa Kačerov a vydá se na koleje, můžete nahlédnout do kabiny strojvedoucího tohoto historického vlaku v běžném provozu. Uvidíte tak práci strojvedoucích, kteří budou vlak obsluhovat v dobových uniformách. Navštívíte se soupravou zázemí obratiště metra ve stanici Nádraží Holešovice a nahlédnete do mnoha dalších jinak nepřístupných míst provozu pražské podzemní dráhy.

Výstava Taky Pražané: Naši zvířecí sousedé v nesnázích

  • do pondělí 8. srpna, Praha 5

Čtěte také

Na sklonku zimy 2012 přijali prvního pacienta, za 10 let existence jich ošetřili téměř 38 tisíc. Záchranná stanice hl. m. Prahy pro volně žijící živočichy slaví kulatiny a při té příležitosti se můžete o jejím fungování dozvědět více na výstavě na Smíchovské náplavce. Velkoformátové fotografie vznikaly během posledních let přímo v záchranné stanici.

Sportujeme s Metropolí

  • středa 29. června až sobota 24. září, Praha 5

Metropole Zličín si na celé léto připravila sportovní zónu, která nabízí plážové hřiště na beach volejbal, boulder balvan, hexagonovou klec na fotbal a basketbal, stolní tenis, slackline, brouzdaliště pro děti i odpočinkové místo s lehátky a slunečníky. Vstup a zapůjčení pomůcek je zdarma, rezervace hřiště a pravidelné lekce jsou zpoplatněny.

Venkovní hra Stínadla II

  • pátek 1. dubna až středa 31. srpna, Praha 1

Vydejte se po stopách Vontů, nová venkovní hra volně navazuje na předchozí hru Stínadla. Slepá mapa Stínadel obsahuje 16 míst, na kterých se plní jednotlivé úkoly. Cílem je získat 16 unikátních stínadelských pamětních karet a vyluštit závěrečnou tajenku. Není třeba všechna tajuplná místa navštívit v jednom dni, rozdělte si je do několika procházek. Slepá mapa, pravidla a pouzdro na karty Stínadla II. jsou ke koupi v pokladně domu U Zlatého prstenu.

Koupání v Praze

Čtěte také

Kam se jít v létě koupat? I v Praze najdete spoustu míst, kde se můžete osvěžit a zaplavat si. Venkovní koupaliště a bazény v metropoli jsou skvělým místem pro odpočinek, opalování i sport. Je na vás, jestli tu budete trávit čas aktivně nebo spíš lenošit. Čeká vás tu zázemí v podobě převlékáren, najdete tu stánky s občerstvením i půjčovny různých vodních pomůcek.

Výstava Baťa: boty všem!

  • do neděle 2. října, Praha 9

Zámecký areál Ctěnice láká na výstavu věnovanou obuvi a ševcovskému řemeslu, koho jiného by se měla týkat než firmy Baťa a pohádkovému příběhu jejího zakladatele Tomáše Bati. Uvidíte nejrůznější typy obuvi, součástí výstavy je ukázka realizace výstavby Baťova paláce čili Domu služeb na Václavském náměstí v Praze. Kromě možnosti zakoupit si módní obuv nabízel zákazníkům také oddělení pedikúry, správkárnu bot, dětský koutek, bufet s vyhlídkou i oddělení čistění obuvi.

autor:
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.