Tipy na víkend v Praze: nakupujte autorskou tvorbu nebo knihy a užijte si adventní náladu

9. prosinec 2022

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

Dyzajn market Zima

  • sobota 10. a neděle 11. prosince, Praha 7

Na Výstaviště v Holešovicích se vrací tradiční trh autorské tvorby, nakupte dárky přímo od designérů. Kromě oblečení tu najdete šperky, doplňky, porcelán, hračky, papírenské zboží i nejrůznější dobroty. Své stánky si připraví tvůrci z České republiky, Slovenska, Maďarska, Rakouska, Německa a Ukrajiny.

LEMARKET Vánoce

  • sobota 10. a neděle 11. prosince, Praha 7

Přes 150 lokálních tvůrců se představí i v Pražské tržnici v hale č. 13 na LEMARKETU. Potkáte zde každoroční stálice i nová jména, od šperkařů, módních brandů či doplňků až po delikatesy, kosmetiku, dekorace do bytu.

Za dveřmi –⁠ Fénixova Zahrada

  • sobota 10. a neděle 11. prosince, Praha 1

Fénixova zahrada rozzáří zákoutí nádvoří pražského Klementina. Je to kouzelné místo, které v noci rozkvétá a pak zakrátko mizí beze stopy. Obří květiny doplní i vystoupení tanečníků a akrobatů.

Předvánoční víkendy vám také zpříjemní Andělské průvody Prahou. Anděly na chůdách potkáte pokaždé někde jinde, divadelní artisté z uskupení Long Vehicle Circus vás jistě rozesmějí. 

Knihex 12½

  • sobota 10. a neděle 11. prosince, Praha 1

Milovníci knih si přijdou na své ve Francouzském institutu na dalším Knihexu. Představí se zde hlavně malá nakladatelství a můžete se setkat přímo s těmi, kdo pro vás literaturu vydávají. Součástí je také bohatý doprovodný program – dílny, křty, autorská čtení, představení.

Rybovka s Popelkou

  • neděle 11. prosince, od 15:00 a od 17:00, Praha 1

Jako dárek za trvalou přízeň pro vás rozhlasoví symfonikové připravili dva mimořádné sváteční koncerty s Českou mší vánoční Jakuba Jana Ryby. Tuto pozornost nabízí SOČR za zcela symbolickou cenu, aby tak poděkoval všem, kteří v této zemi platí rozhlasový poplatek. Koncerty začínají v 15 a v 17 hodin ve Smetanově síni Obecního domu.

Adventní trhy v Praze

Čtěte také

Chcete si užít předvánoční atmosféru do sytosti? Vypravte se na procházku rozsvícenou Prahou, kochejte se ozdobenými vánočními stromy a zahřejte se svařákem, punčem nebo medovinou. A k tomu všemu patří samozřejmě adventní trhy, svátečně nazdobené stánky najdete na mnoha místech metropole, podívejte se na náš výběr.

Vánoční Střecha Radost

  • pátek 25. listopadu až čtvrtek 22. prosince, Praha 3

Adventní dny můžete strávit také na Žižkově, na Střeše Radost doplní slavnostní atmosféru i výhled na celou Prahu. O víkendech tu mají otevřeno od 13 hodin, od středy do pátku pak od 16 hodin. Čeká vás pestrý program, vyhřívaný stan a ve stokorunovém vstupném je zahrnut svařák nebo horký mošt.

Světla vyprávějí

  • do 31. prosince, Praha 4

Žluté lázně rozzářila světelná expozice, ve které vás okouzlí sváteční výzdoba a svítící dekorace. Světelná zahrada na břehu Vltavy se otevírá vždy v 16 hodin a je přístupná do 20. hodiny. 

Noční provázení skleníkem Fata Morgana

  • do soboty 28. ledna 2023, Praha 7

Zaposlouchejte se do zvuků džungle, která nikdy nespí, a zažijte tropický skleník Fata Morgana jinak. Botanická zahrada láká na dobrodružnou cestu kolem světa tropických rostlin, ryb a žab. Prohlídky se konají vždy v pátek a v sobotu po setmění. Některé druhy rostlin rozkvétají právě za tmy a omamně voní, skleníkem se nese koncertování tropických žabek.

Bruslení v Praze

Čtěte také

A co si trochu zasportovat? K zimě prostě bruslení patří, jestli nevíte, kam v Praze vyrazit, poradíme vám. Těch míst je docela dost, podívejte se na náš velký přehled a v mapě si najděte nejbližší kluziště nebo zimní stadion.

Další víkendové akce:

Francouzský předvánoční trh, Advent v Národním zemědělském muzeu, Stříbrné vánoční dny, Vánoční Pop-up Market v Angelato, Karlínský advent, Vánoční blešák ve Sněmovní 7, Adventní den s techniky, Novoměstský advent, F.A.R. Flea Market - Winter, Dobrokousky

autor:
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.