Tipy na víkend v Praze: navštivte Svět knihy a stánek Českého rozhlasu nebo ochutnávejte pivo a víno

12. květen 2023

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

Svět knihy

  • čtvrtek 11. až neděle 14. května, Praha 7

Výstaviště v Holešovicích zaplní knihy a jejich milovníci. Letošní 28. ročník mezinárodního knižního veletrhu a literárního festivalu se neupírá k jednomu čestnému hostovi, koncept „Autoři bez hranic“ vyzdvihuje všechny autory překračující pomyslné hranice. Těšte se na nejnovější knihy, zajímavé autory, diskuse i kulturní program.

Svůj stánek bude mít na festivalu Svět knihy také Český rozhlas, stavte se za námi! Slavnostně pokřtíme mimořádnou publikaci Rozhlasto vydanou ke 100. výročí Českého rozhlasu. Kniha zachycuje 100 let rozhlasového vysílání v unikátních fotografiích, plakátech a dokumentech.

Kontrola kvality na Střeláku

  • pátek 12. a sobota 13. května, Praha 1

Seznamte se s posledním ročníkem vín a dejte zpětnou vazbu vinařům. Festival na Střeleckém ostrově prezentuje malé rodinné vinaře nejen z jižní Moravy, ale i z oblasti starého a nového světa, jejichž produkci běžně neochutnáte. Součástí akce je živá muzika, nabídka jídla a soutěže na pódiu.

Prosecco & Vietnam u Břevnovského kláštera

  • pátek 12. a sobota 13. května, Praha 6

Park u Břevnovského kláštera láká k pikniku, na kterém můžete ochutnávat více než 20 značek prosecca a také tradiční pochoutky i nové trendy vietnamské kuchyně. Pokud si zapomenete přibalit deku, můžete si ji tu půjčit a vaše děti zabaví bohatý program.

První vombatí samice v Zoo Praha a Festival zvířecích piv

  • sobota 13. května, Praha 7

V 10 hodin můžete v Zoo Praha společně s hercem Ondřejem Sokolem přivítat samici vombata Winkleigh v Darwinově kráteru. Od 12 hodin pak začíná Festival zvířecích piv v protějších zahradách Trojského zámku. Hlavní hvězdou bude zpěvák Michal Hrůza. I letos pomůže výtěžek z akce ohroženým druhům, např. ďáblům medvědovitým.

Motýli, kouzlo proměny – výstava motýlů

  • pátek 7. dubna až neděle 21. května, Praha 7

Skleník Fata Morgana v Botanické zahradě Praha opět zaplní tropičtí motýli. Během výstavy se stanete svědky kouzelné proměny z kukly v dospělého motýla. Uvidíte rozdíly a zajímavosti z jednotlivých vývojových fází. Přeměna vajíčko - housenka - kukla - motýl je u každého druhu jiná. V některých případech je housenka nebo kukla dokonce krásnější než samotný motýl.

Další akce:

UMtrh, Prague Dragon Boat Festival, Květinový jarmark ve Ctěnicích, Běh pro Paměť národa, Výstava Czech Nature Photo

autor:
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka