Tipy na víkend v Praze: svezte se historickou tramvají, zabruslete si nebo zajděte do planetária

13. leden 2023

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

Historická tramvaj č. 42

  • v provozu víkendy a svátky

Svezte se po Praze historickou tramvají. Trasa linky číslo 42 je vedena historickým centrem Prahy a funguje na principu hop-on, hop-off. V provozu je přibližně od 10 do 18 hodin a okružní jízda začíná a končí na Dlabačově. Podíváte se na Pražský hrad, Václavské náměstí i k Národnímu divadlu.

Bruslení v Praze

Čtěte také

A co si zasportovat pěkně na čerstvém vzduchu? K zimě prostě bruslení patří, jestli nevíte, kam v Praze vyrazit, poradíme vám. Těch míst je docela dost, podívejte se na náš velký přehled a v mapě si najděte nejbližší kluziště nebo zimní stadion. Na většině z nich vám výbavu zapůjčí nebo vám vaše brusle nabrousí, nechybí ani občerstvení nebo třeba kurzy pro děti i dospělé. 

Zimní prohlídky Královské zahrady Pražského hradu

  • zimní měsíce, Praha 1

Královská zahrada Pražského hradu je letos otevřena veřejnosti i v zimních měsících, zároveň je vyňata z bezpečnostních prohlídek. Návštěvní doba Královské zahrady je stanovena denně od 10 hodin. Letní míčovna a západní část zahrady bude otevřena do 20 hodin. Východní část zahrady od Letní míčovny směrem k Belvederu bude otevřena do soumraku.

Planetárium Praha

  • sobota 14. a neděle 15. ledna, Praha 7

Čtěte také

Vyberte si z bohatého programu pražského planetária a využijte možnost podívat se do budovy ve Stromovce, která se v dubnu pro veřejnost uzavře. Důvodem je plánovaná rekonstrukce. Pořady myslí i na ty nejmenší, můžete sem už s dětmi od 3 let, ale na své si tu přijdou i dospělí. Užijte si animovaný film Vesmírné dobrodružství křečka Elona, pohádku Polaris, poznávejte Noční oblohu 8K nebo nebo se s filmem Korálový útes 360 přeneste pod hladinu oceánu.

Noční provázení skleníkem Fata Morgana

  • do soboty 28. ledna 2023, Praha 7

Zaposlouchejte se do zvuků džungle, která nikdy nespí, a zažijte tropický skleník Fata Morgana jinak. Botanická zahrada láká na dobrodružnou cestu kolem světa tropických rostlin, ryb a žab. Prohlídky se konají vždy v pátek a v sobotu po setmění. Některé druhy rostlin rozkvétají právě za tmy a omamně voní, skleníkem se nese koncertování tropických žabek.

Expozice Lidé a peníze v ČNB

  • otevřeno úterý až sobota, Praha 1

Čtěte také

Česká národní banka zve na expozici Lidé a peníze. Vypráví příběh peněz prostřednictvím unikátních předmětů, které ovlivnily českou i světovou měnovou a finanční historii. Máte jedinečnou příležitost se podívat do obřího trezoru, prohlédnout si padělky bankovek, potěžkat si zlatou cihlu nebo vidět vysokohmotnostní zlatou minci o nominální hodnotě 100 milionů korun.

autor:
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.