Tipy na víkend v Praze: zajděte na pivobraní, projeďte se městem na kole a oslavte Den dětí

2. červen 2023

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

Žižkovské pivobraní

  • pátek 2. a sobota 3. června, Praha 3

Už 10. ročník Žižkovského pivobraní na Parukářce slibuje 33 minipivovarů, které vám dají ochutnat svou produkci. Pivní nabídku doplní také koncerty kapel, soutěže pro malé i velké a další doprovodný program, nebude samozřejmě chybět ani dobré jídlo.

Světová cyklojízda a Cyklozvonění 

  • sobota 3. června

V sobotu můžete oslavit Světový den kola a zúčastnit se Světové cyklojízdy spojené s Cyklozvoněním. Na jízdu Prahou pak naváže odpolední rodinný program v A-Parku v Braníku. Jet můžete na kole i koloběžce, hlavní trasa vede z Výstaviště Holešovice, ale skupiny vyjedou i z různých městských částí.

Noc kostelů

  • pátek 2. června, různá místa

Celorepubliková akce Noc kostelů vás vezme do míst, která veřejnosti nejsou běžně přístupná. Jen v Praze se zapojilo 157 kostelů, které vám ukážou své zákulisí. Součástí patnáctého ročníku akce jsou i programy pro děti, workshopy a přednášky, seznam všech míst dostupný ZDE.

Královny medu zblízka

  • do 31. října, Praha 7

V Botanické zahradě Praha začala fotografická a interaktivní výstava, která se věnuje včelám. Autor fotografií Viktor Sýkora využil techniku skenovací elektronické mikroskopie, aby vám včelu přiblížil v absolutním detailu. Výstava bude také doplněna o interaktivní prvky. Ty vám dovolí vstoupit do včelího obydlí a stát se součástí úlu.

Akce pro děti:

Rodinný den Prahy 7 – nedělní odpoledne můžete strávit na Výstavišti, pro děti budou připravené soutěže a nejrůznější aktivity, program si ale užije celá rodina, nebude chybět ani dobré jídlo i pití.

Pražský dopravní den dětí v Braníku – v sobotu od 9 hodin můžete navštívit vlakové nádraží Praha-Braník, těšte se na jízdy historickými vlaky, tramvajemi a autobusy a na bohatý doprovodný program.

Dětský den na Malé Straně – v sobotu zve Národní pedagogické muzeum a knihovna J. A. Komenského na cestu do pravěku, budou se třeba křesat jiskry ocílkou a pazourkem, v jeskyni lovců mamutů kreslit na stěny a pravěké převleky vítány.

Den dětí v Muzeu Karla Zemana – až do neděle můžou děti zažít cestu až do pravěku, klesnout pod hladinu moří, vznést se do výšin a možná zachránit i celý svět v Muzeu Karla Zemana, jako dárek ke vstupence dostanou pexeso.

Den dětí na Chodovské tvrzi – sobotní odpoledne na Chodovské tvrzi bude patřit zábavě, výtvarnému tvoření i koncertu kapely Chytej ušima, sladká odměna zaručena.

Historický kolotoč na Petříně – od 1. června je na Petříně opět v provozu historický kolotoč, najdete ho hned vedle rozhledny.

Den dětí na Petynce – na děti myslí i koupaliště Petynka, bude připravena dobrodružná stezka plná úkolů a doprovodný program na pódiu, každý návštěvník obdrží malý dárek a připraveno je i losování o ceny.

Den pro single rodiče a na své si v neděli přijdou i rodiče, můžou si užít den plný inspirace, osobního rozvoje a poznávání lidí, kteří rovněž sdílejí výzvy a radosti single rodičovství. Ratolesti se zabaví v dětském koutku a rodiče se můžou věnovat připravenému programu, vstup do Impact Hub K10 na Vinohradech je zdarma.

autor:
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.