Trapová melancholie vyprodaných hal. NobodyListen má pro strach uděláno

3. červenec 2020

Šestý Flám by měli poslouchat všichni, komu něco říká jméno NobodyListen. Soudě dle pravidelně vyprodaných rave parties jeho vypiplané klubové noci Addict jich nebude právě málo. Ve studiu přišla řeč také na jeho osobní nejintenzivnější koncertní zážitky i návrat k vlastní tvorbě. Pusťte si Flám s NobodyListen!

Kuba Strach aka NobodyListen je na tuzemské taneční scéně nepřehlédnutelné jméno. Jeden z nejvyhledávanějších domácích DJů si už pár let buduje raveové renomé svou klubovou nocí Addict, ze které se v současnosti stává multižánrová platforma, kde se potkává hudba, móda i audiovizuální orgie. A bude houšť. NobodyListen má navzdory vlastní skromnosti se svým klubovým dítkem megalomanské plány.

Kewu a NobodyListen

Ve Flámu se řešila vedle tajných selektorských zbraní a tracků fungujících na každém parketu i Kubova vlastní tvorba, která delší dobu zahálela – až na ni konečně přišel čas letos, následkem vykroucené situace kolem koronaviru a absence párty programu. Výsledkem, který jste měli premiérově příležitost slyšet ve Flámu, jsou nakažlivé hiphopové instrumentálky, které umně balancují mezi experimentem a euforií a ranou Arcou a pozdními TNGHT.

Probíral se i vliv, který má fenomén Addict na postupnou proměnu posluchačského vkusu návštěvníků velkých rave večírků. Kewu, který už nějakou dobu tvoří pevné jádro Addict crew, vzpomínal na obtížné začátky se snahou nabídnout trapuchtivému publiku juke nebo bailefunkovou alternativu. Časy se mění – i zásluhou Addictu – a dříve okrajové klubové zvuky už i u nás platí za nový normál.

Čtěte také

Každopádně normální je i po letech adorovat své hudební heroes a vzory. NobodyListen má fanouškovství v krvi a ve Flámu sypal historky z vystoupení svých srdcových es, jako je The Weeknd, Lil Uzi Vert nebo Hudson Mohawke. Poctivé koncertní zapálení se klukovi, který u nás objevil rejvové šílenství pro mladou městskou generaci, rozhodně upřít nedá. A vašim uším by se neměl upírat poslech posledního Flámu.

Playlist:

Saweetie – Tap In
Travis Scott – Uptown (Nadus remix)
Kanye West – Black Skinhead (Been Trill remix)
Lil Uzi Vert – XO Tour Llif3
Jamie XX – Stranger in the Room
1180 – Lick It
Hudson Mohawke – Chimes
The Weeknd – Crew Love

autoři: Jan Bárta , Kewu
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.