Vánoční čas se pojí i s větší bezpečností. Od soboty budete v ulicích Prahy potkávat více policistů

29. listopad 2018 11:30

Jako každoročně se pražská policie připravuje na předvánoční období. To znamená, že Pražané a turisti budou potkávat opět více hlídek v ulicích.

Zvýšená bezpečnostní opatření začnou v sobotu 1. prosince a skončí 9. ledna příštího roku. Akce se účastní stovky policistů denně, podle potřeby budou vybaveni dlouhými zbraněmi. „Během příštích dní také dojde, stejně jako v loňském roce, k instalaci pevných zábran na náměstí Republiky a Václavském náměstí. Tato opatření tak jen doplní ta stávající na Staroměstském náměstí,“ uvedl tiskový mluvčí policistů Jan Daněk.

Největší koncentraci lidí očekávají hlídky v sobotu, kdy se na Staroměstském náměstí poprvé rozsvítí vánoční strom a zároveň začnou adventní trhy.

Policisté zároveň upozorňují na kapsáře, kteří v těchto dnech řádí. „Zaměřují se především na své oběti v tlačenicích v dopravních prostředcích, roztržité nakupující v obchodech a na všech místech s velkou koncentrací lidí. Jejich cílem jsou peněženky, proto nabádáme ke zvýšené obezřetnosti, aby si lidé dávali větší pozor na své věci,“ dodal Daněk.

autor: jp
Spustit audio