Ve Vršovicích se utrhl svah s budovou určenou k demolici. Sesunula se i krajnice a tři auta

14. únor 2023 10:26

V pražských Vršovicích v ulici Na Královce se v noci sesula část svahu s neobydlenou budovou. Nikdo se nezranil. Utrhl se ale okraj silnice a chodník, ze svahu se tak sesunuly i dvě osobní auta a dodávka. Na místě byl reportér Tomáš Maleček.

„Stojím o kousek níž v Košické ulici a právě až téměř sem dolů k silnici se dnes v noci ten dům sesunul. V jeho bezprostřední blízkosti parkovala auta a dodávka. A právě s nimi a s tou krajnicí se tento svah sesunul. Vozidla postupně ráno a dopoledne hasiči vyprostili, místo pak prohlédli i kynologové se psy, ale naštěstí nikoho nenašli,“ informuje Tomáš Maleček.

Na místě zbyla hromada kamení, cihel, zbytky plechové střechy a zábradlí. Auta zaparkovaná v Košické ulici pokrývá velmi silná vrstva prachu.

Auta zaparkovaná v ulici Košická po sesuvu svahu z ulice Na Královce

Lidé z okolních domů prý o sesuvu nevěděli. „Mluvil jsem nejprve s mladou maminkou, která bydlí asi 100 m odtud. Ta říkala, že nic neslyšela ona ani její manžel. Stejně na tom byl pán, který bydlí přímo v protějším domě. Ten tu událost glosoval slovy, že to konečně spadlo. Dům byl totiž určený k demolici,“ doplňuje.

„Další paní z domu naproti mi sdělila, že můžeme vlastně mluvit o štěstí, že ten dům spadl v noci a hlavně teď v zimě. V létě si v něm prý často hrávaly místní děti.“

Hasiči už místo opustili, zůstávají zde policisté, strážníci, zástupci Technické správy komunikací, také zástupce městské části a statik.

autoři: Tomáš Maleček ,
Spustit audio