Vzpomínka na Nezmarné léto 2013, společný koncert Nezmarů a Rozhlasového swingového orchestru Václava Hlaváče na pláži Ostende

Ve svátečním čase zavzpomínáme na jeden neobvyklý, ale velmi vydařený koncert, který se uskutečnil na pláži třeboňského rybníka Svět zvané Ostende uprostřed srpna roku 2013. Dostal vtipný název Nezmarné léto.

Romantický nápad zorganizovat koncert uprostřed léta při zapadajícím slunci pojali ředitel festivalu Okolo Třeboně, známý muzikant Pavel Barnáš a Pavel Jim Drengubák z legendární skupiny Nezmaři, která tehdy slavila 35 let existence. A součástí myšlenky bylo pozvání českobudějovického Rozhlasového swingového orchestru Václava Hlaváče.

Toto výjimečné společné vystoupení pod širým nebem bylo pozoruhodné rovněž z vizuální stránky, neboť Nezmaři se tehdy předvedli v nostalgickém pruhovaném plaveckém úboru.

My ale pro vás máme zvukovou reminiscenci na dílem folkový, dílem swingový koncert Nezmarné léto z Ostende roku 2013. Vstupní část bude patřit vokalistkám Rozhlasového swingového orchestru Aleně Čechové a Petře Chlebníčkové a hostujícímu zpěvákovi Adamu Vojtěchovi, budoucímu ministrovi zdravotnictví. Po nich nadejde čas pro Nezmary, a v druhé polovině záznamu se obě hudební tělesa spojí v jeden celek.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související