Ženu, kterou uštkla mamba zelená, zabil hadí jed. Potvrdila to pitva

5. prosinec 2018 12:21

Pitva ukázala, že žena, kterou v říjnu uštkla mamba zelená, zemřela kvůli hadímu jedu. Prvotní informace však tvrdily něco jiného. České televizi novou informaci potvrdil mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

Mamba uštkla třicetiletou ženu v pražských Hlubočepích na začátku října. Záchranáři ji na místě resuscitovali, poté ji odvezli do motolské nemocnice. Když se objevilo podezření na uštknutí hadem, byla převezena do Všeobecné fakultní nemocnice v Praze, kde dostala antisérum. To mělo původně zabrat.

V pátek 12. října žena, zřejmě majitelka, zemřela. Mluvčí Všeobecné fakultní nemocnice v Praze Filip Brož přitom původně uvedl, že její smrt způsobily jiné zdravotní problémy.

„I přes veškerou naši péči pacientka bohužel zemřela. Příčina úmrtí nesouvisí s uštknutím,“ sdělil Radiožurnálu mluvčí Filip Brož.

Had se posléze dostal ven z domu. Policisté spolu s odborníky na odchyt plazů našli mambu zelenou o tři dny později na stromě, 200 metrů od domu, ze kterého unikla.

„Ten had urazil poměrně dlouhou vzdálenost od domu, kde se vyskytoval původně,“ řekl tehdy odborník na plazy Jan Masopust, který byl na místě. Uštknutá žena neměla pro chov povolení veterinární správy.

autor: och | zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio