Žižkov není Šiškov ani popelníček: kampaň Prahy 3 upozorňuje na odpadky ve veřejném prostoru

2. červen 2021

Dlouhodobá kampaň Prahy 3 s názvem Žižkov není Šiškov ani popelníček se snaží motivovat obyvatele k tomu, aby udržovali veřejný prostor bez znečištění a nepořádku. Na frekventovaná místa instalovala městská část netradiční popelníky a piktogramy a zveřejnila také motivační video.

Praha 3 instalovala minulý měsíc deset pilotních popelníků na cigaretové nedopalky, které vypadají jako velká cigareta. Svým vzhledem mají zaujmout na první pohled. Netradiční popelníky se nachází na frekventovaných místech. „Lokality pro umístění nových popelníků vybíráme podle jasně daných kritérií. Mezi ně patří třeba velký pěší provoz, absence košů, vstupy do metra, příchody k podchodům a zastávkám nebo oblíbenost lokality v zeleni,“ popisuje starosta Prahy 3 Jiří Ptáček.

Křídové piktogramy se nachází na frekventovaných chodnících

Městská část motivuje občany k vyhazování nedopalků cigaret také pomocí křídových piktogramů. Ty je upozorňují i na to, aby uklízeli po svých psech. Podle radnice městské části jsou nové piktogramy dočasné.

Praha 3 zveřejnila v rámci kampaně také motivační video. I to má za cíl informovat a motivovat obyvatele k udržování čistého veřejného prostoru. „Veřejný prostor je náš společný domov. A záleží na každém z nás, jak bude vypadat a jak se nám v něm bude žít,“ dodává starosta Prahy 3 Jiří Ptáček.

autor: ech | zdroj: MČ Praha 3
Spustit audio

Související