Zpěvačka Lenny chystá turné a Marek Ztracený hraje na kytaru v novém klipu skoro nahý

20. listopad 2018

Singl a videoklip Home je již druhou ochutnávkou z připravované druhé řadové desky, kterou Lenny chystá ve spolupráci s německou pobočkou Universal Music. Několik novinek a osvědčené hity zazpívá živě i na blížícím se turné. Marek Ztracený si zase připravil nový vtipný videoklip.

Zpěvačka koncerty chystá na přelomu listopadu a prosince v největších českých městech. V Brně vystoupí pro velký zájem hned dvakrát. Turné zahájí 24. listopadu v Hradci Králové, o tři dny později se představí v Ostravě. Koncert v brněnském Sono centru 28. listopadu je již vyprodaný, a proto zde vystoupí ještě jednou následující den. Vrcholem šňůry nazvané MMXVIII bude 1. prosince vystoupení v pražském Foru Karlín.

Při vymýšlení konceptu koncertů jsem hodně čerpala z toho, co lidi nejvíc oslovilo při mých předchozích vystoupeních. Mým cílem je, aby si domů odnášeli především zážitek, o to jde na koncertech hlavně,“ láká Lenny, která na turné exkluzivně uvede do prodeje i svůj nový merchandise.

Marek Ztracený se nechal k posteli připoutat Nikol Štíbrovou

Marek Ztracený představuje nový singl a videoklip s názvem „To se mi líbí“ z posledního alba Vlastní svět. Herečka Nikol Štíbrová se v klipu projevila jako vášnivá fanynka, která svůj idol neváhala svléknout a připoutat k posteli.

„Námět ke klipu mě zaujal okamžitě. Trochu mě děsily nápady režiséra a kameramana Matěje Říhy, že mám být připoutaný k posteli nebo někde hrát na kytaru de facto nahý, ale zdál se mi skvělý ten kontrast textu s obrazem. Bylo velký štěstí, že na natáčení kývla moje kamarádka Nikol Štíbrová. My se totiž známe dlouho a natáčení tím pádem byla velká zábava. Větší zábava to byla myslím chvílemi pro Nikču, protože jsem před ní musel tančit a zpívat polonahý a obalený v potravinové folii. Ona přitom pila víno a královsky se bavila. Já si zase užil, když mi musela zpívat Ztrácíš na gauči a trochu ze sebe dělat cvoka. Myslím, že to šlo samo a přirozeně... dělám si srandu! Chtěl bych jí poděkovat, protože hlavně díky ní je klip takový, jaký je. Je to nejvtipnější a nejzábavnější herečka, co znám, a ještě k tomu fajn člověk. Klip mě baví a těším se, co tomu řeknou diváci,“ popisuje realizaci a vznik videoklipu Marek Ztracený.

autoři: Petr Jungmann , jp
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.