Zpěvačka Lenny předvedla ve Foru Karlín skvělou audiovizuální show. Přilákala tři tisíce diváků

3. prosinec 2018

Před zraky tří tisíc nadšených fanoušků zakončila Lenny v pražském Foru Karlín své podzimní turné MMXVIII ve velkolepém stylu. Svůj dosud největší sólový koncert kariéry pojala v duchu nápadité audiovizuální show, která přinesla rovnou několik překvapivých momentů.

Hned nástup byl ohromující – Lenny se s natěšenými fanoušky přívítala letošním singlem Enemy, který z velkoplošné obrazovky doprovázely originální animace ve stylu počítačové hry. Strhující práce se světly by snesla srovnání s hvězdami světového formátu. Součástí úvodního čísla byla i první a zdaleka ne poslední salva konfet. Večeru tak oceňovaná umělkyně hned v úvodu nasadila vysokou laťku, kterou se jí po čas devadesátiminutového vystoupení podařilo udržet.

„Při koncertech mi jde hlavně o vzájemnou výměnu energie s lidmi, o to, aby se cítili dobře. Během vymýšlení konceptu se ráda vracím k tomu, co u diváků dobře zafungovalo v minulosti. Pokaždé se to ale snažím posunout na vyšší level,“ říká charismatická zpěvačka, která na projekcích po vzoru loňských vystoupení spolupracovala s Matyášem Vordou ze skupiny Mandrage. A svým slovům dala před zaplněnou halou za pravdu.

Jeden z nejsilnějších momentů večera nastal před písní Release Me, když se na improvizovaném pódiu v podobě klavíru uprostřed haly nečekaně zjevila violoncellistka Terezie Kovalová. K té se posléze přidala sama Lenny a v jejím doprovodu odehrála na piano několik skladeb. Nechyběla mezi nimi ani emocemi nabitá předělávka balady Say Something z repertoáru A Great Big World a Christiny Aguilery.

Koncert zpěvačky Lenny ve Foru Karlín

Vedle již osvědčených hitů ze své první, pěti Anděly ověnčené desky Hearts zařadila Lenny do repertoáru hned několik zbrusu nových písní. Mimo již zmíněnou Enemy, aktuální singl Home a v koncertním setlistu už nějakou dobu zabydlený song Maneater s filmových nádechem došlo i na tři ještě nevydané písně.

Všechny novinky, které publikum přijalo s nadšením, by se měly objevit na chystané druhé řadové desce. Její vydání je ve spolupráci s německou pobočkou vydavatelství Universal Music plánováno na příští rok. Euforické finále koncertu překypujícího pozitivní energií obstaral rádiový megahit Hell.o., který znají i posluchači v Itálii či Německu.

Vydařený večer v pražském Foru Karlín, během kterého si mohli fanoušci mimo jiné pořídit jako jedni z prvních zpěvaččin nový merchandise, otevřela v roli předkapely talentovaná indie rocková formace No Distance Paradise. V čele se stále vyhledávanějším zpěvákem, skladatelem a producentem Marcellem nabídla asi třicetiminutový průřez tím nejlepším ze svého repertoáru.

Koncert byl tečkou za úspěšným turné MMXVIII, se kterým Lenny v uplynulých dnech zavítala do Hradce Králové, Ostravy a Brna. V jihomoravské metropoli dokonce pro velký zájem zazpívala hned dvakrát. Turné navštívily tisíce fanoušků. Lenny tím potvrdila pověst jednoho z největších talentů, které se na české scéně v poslední době urodily.

autor: jp
Spustit audio