Zpívání s Darou Rolins, let miniletadlem a dobrovolné zatknutí. To byl můj rok 2019

Nevím, jak jste na tom vy s předsevzetími, ale já si po zkušenostech už žádná nedávám. S větší radostí spíš vzpomínám na to, co mi minulý rok přinesl. A že toho bylo. Tak mi promiňte, že si teď lehce zavzpomínám a přidám sem tam trochu sentimentu. To k bilancování přeci patří ne?

Rok 2019 byl pro mě především plný zážitků a úžasných setkání se skvělými lidmi. A taky situací, na které už jen tak nezapomenu. Vlezla jsem třeba do protiatomového krytu pod hotelem Jalta (věděli jste, že tam něco takového je?). Proletěla jsem se miniaturním letadýlkem, na to opravdu nezapomenu, protože se bojím lítat a blbě mi je z toho ještě teď. S klukama z kapely Poetika jsme natáčeli videa na Instagram (to byla velká legrace). S Darou Rolins jsem si zazpívala na naší karlínské zahradě.

Se zpěvačkou kapely Mydy Rabycad Žofkou Dařbujánovou jsme musely natočit rozhovor na záchodech, protože v hlavním sále Fóra Karlín měla kapela zvukovku, před jejich velkým koncertem.

Poznala jsem se s mladou generací umělců z Pragovka Gallery a jejich tvorbou. Setkání s fotografkou Marií Tomanovou, která žije už několik let v New Yorku a sem přiletěla zahájit svou výstavu Young American, bylo tak milé, že z něj čerpám dodnes. Tímto Marii zdravím. Mimochodem tahle holka, jejíž poznávací znamení je vyholená hlava, třeba fotila pro Vogue, nebo New York Times. Dobrý co?

Jo a nechala jsem se zatknout. Dobrovolně. Abych věděla jaký to je. Asi vás nepřekvapí, když řeknu, že nic moc extra to teda nebylo.

Navštívila jsem celou řadu nádherných výstav, festivalů, galerií a kulturních institucí. Když si to tak promítnu, tak už se nemůžu dočkat, co mě čeká v tom roce letošním. Zkrátka jsem žila kulturou a snažila se vám předat skrz diktafon a sociální sítě alespoň trošku toho krásna a naplnění, které mě při natáčení provází. Za tuhle možnost děkuju celé redakci, že ve mně mají důvěru a že tuhle práci můžu dělat a hlavně děkuju vám všem. Protože bez vás by to nešlo. Ať je i váš rok plný krásných setkání, naplnění a pevného zdraví.

Vaše Sabina <3 

#letajiciredaktorka

Spustit audio