Aleš Brichta bude mít jako první rocker v Česku svou poštovní známku

13. prosinec 2019

Poprvé v historii bude český rocker na poštovní známce. Uvidíte na ni Aleše Brichtu, který letos oslavil šedesátiny a zároveň má čtyřicet let své hudební kariéry.

Poštovní známku vydá Česká pošta 19. prosince. Známkový sešitek s osmi motivy pokřtí Aleš Brichta v ten samý den v Praze na „Rockových Vánocích na Barče“. Kmotrem bude Petr Janda. Předpokládá se, že o známky bude velký zájem. Do prodeje půjde totiž jen 1250 kusů.

Aleš Brichta

„Když jsem kdysi skládal text jednoho z největších hitů mé původní domovské skupiny Arakain, a sice…. Někoho baví sbírat si známky, někdo moc pije a někdo píše, má svoje chyby svý slabý stránky…, vůbec jsem tenkrát netušil, že bych se kdy sám na známkách objevil,“ říká k tématu sám Aleš Brichta.

Nominální hodnota známky je 19 korun, což znamená, že za tuto cenu zásilku můžete rozesílat v rámci České republiky. Koupíte ji na www.brichta.cz.

autor: jp
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.