Rádio Praha je jednou z regionálních stanic Českého rozhlasu. Od 2. listopadu 2015 (ještě jako Regina DAB Praha) vysílá v digitálním formátu. Od 1. října 2019 nesla stanice název Rádio DAB Praha, od 2. ledna 2023 spouští pro území Prahy vysílání v pásmu FM na frekvenci 107.1 s novým názvem Rádio Praha.

Hity, doprava, informace  

Rádio Praha vysílá pro obyvatele hlavního města a jeho okolí, zaměřuje se především na lidi s aktivním způsobem života a na řidiče. Zprávy můžete poslouchat každou půlhodinu a informace z pražské dopravy každých 15 minut. Zpravodajské vstupy se vysílají v průběhu celého dne a nabízejí aktuální pražská témata, sport, přehled tisku a samozřejmě předpověď počasí. Co se týká hudby, vysílá Rádio Praha hity posledních dvaceti let.

Pořady Host Lenky Vahalové a Až na dřeň vám nabídnou rozhovory se zajímavými osobnostmi nejen z kulturního světa. V pořadu K věci Štěpánky Duchkové diskutuje moderátorka s významnými zástupci veřejného života nad aktuálními pražskými tématy.

Jak nás můžete poslouchat 

Rádio Praha lze naladit v pásmu FM, konkrétně na frekvenci 107.1 (Praha – Národní technické muzeum).

Multiplex DAB+ Českého rozhlasu

Čtěte také

Kanál 12C vysílače Praha – Mahlerovy sady, Beroun – vrch Děd, Plzeň - Radeč, Čtyřkoly - Dubsko, Kácov - Zliv, Měchnov - Vrchy, Tachov - Rozsocha, Trutnov - Černá Hora a Ústí nad Labem - Buková Hora, České Budějovice - Kleť, Jáchymov - Klínovec, Klatovy - Doubrava, Plzeň - Sylván, Votice - Mezivrata, Pardubice - Krásné, Liberec - Ještěd, Sušice - Svatobor, Příbram - Hvězdárna.

Čtěte také

Kanál 12D vysílače Brno – Kojál, Ostrava - Hošťálkovice, Jihlava - Strážník, Křoví - rozcestí, Rosice - Obora a Velké Meziříčí - Fajtův vrch, Zlín - Tlustá Hora, Olomouc - Radíkov, Nový Jičín - Veselý kopec, Tasov, Jeseník - Praděd, Jihlava - Javořice, Valašské Meziříčí - Radhošť, Třinec - Javorový, Znojmo - Kuchařovice.

Pokrytí multiplexu ČRo DAB+ od 17. září 2020 se zásahem 95 % populace

Satelit Astra 3B

Pozice 23,5 stupně východně, frekvence 12344 H, standard DVB-S2, modulace 8PSK, SR 29900, FEC 2/3.

Pokud nemáte možnost pozemního nebo satelitního příjmu, uslyšíte nás na praha.rozhlas.cz a v aplikaci mujRozhlas.

Pokrytí multiplexu ČRo DAB+ od 17. září 2020 se zásahem 95 % populace

Více na www.dobadabova.cz.

Kontakty

Potřebujete se s námi spojit? Tady jsou nejdůležitější kontakty.

Adresa
Rádio Praha
Hybešova 10
186 72 Praha 8 - Karlín

Telefon
+420 221 553 900

Telefon do studia
 +420 221 553 926 

E-mail
radiopraha@rozhlas.cz

Ředitel ČRo Rádio Praha
Petr Sznapka 
tel.: 221 553 911
e-mail: petr.sznapka@rozhlas.cz

Vedoucí programu
Karel Zajíc
tel.: 221 553 912
e-mail: karel.zajic@rozhlas.cz 

Marketing
Tereza Čistotová
tel.: 702 012 863
e-mail: tereza.cistotova@rozhlas.cz 

Editorka
Daniela Růžičková
tel.: 221 553 951
e-mail: daniela.ruzickova@rozhlas.cz

Produkce
Markéta Vaňková
tel.: 221 553 959 

Své názory k jednotlivým pořadům můžete psát prostřednictvím e-mailů, které najdete na jednotlivých stránkách pořadů. 

Informace o rozhlasových poplatcích získáte na tel. 22 155 3636 nebo na adrese www.rozhlasovepoplatky.cz  

Budova, kde sídlíme

Budova Národního domu v Karlíně byla postavena v letech 1910 - 1911 podle projektu architekta Josefa Sakaře. Architekt Sakař patřil k žákům architekta Josefa Zítka, stavitele Národního divadla. Byla zde otevřena restaurace s kavárnou, hernou a kuželkářskou síní v přízemí. V suterénu byla lidová hospoda, kuchyně, vinárna a zimní kulečník, v 1. patře velký sál s jevištěm, šatny a malý sál.

Ve 2. poschodí bylo pět lóží, galerie, spolková místnost Měšťanské besedy a byt restauratéra. K budově přiléhaly dvě verandy přístupné ze zahradní restaurace, nad nimi dvě terasy. Zahradní restaurace nebyla malá, s kapacitou dva tisíce návštěvníků. 

Čtěte také

Národní dům v Karlíně sloužil svému účelu do konce první republiky. Těsně před druhou světovou válkou jej koupil Český rozhlas, ale sloužit mu začal až po válce. Během protektorátu ho jako své studio používali Němci a Radio Melnik. 

V roce 2002 zažila budova největší tragédii v celé své historii. V pondělí 12. srpna 2002 dopoledne začala do karlínské budovy Českého rozhlasu proudit voda a 13. srpna 2002 ve 4:59:59 se na dlouhou dobu naposled vysílalo z karlínské budovy. Při záplavách došlo k naprosté destrukci veškerého vnitřního zařízení, následovala rekonstrukce a přesně po 293 dnech mohlo být obnoveno vysílání. Přečtěte si více o historii v samostatném článku.

Kontaktujte nás

Odesláním souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů

Nejoblíbenější pořady