Během koronakrize se změnil trh s audioknihami. Na jaké novinky se můžeme těšit?

12. leden 2021

Jednou z oblastí kultury, která odolává restrikcím v období koronovirové pandemie, jsou stále oblíbenější audioknihy. Jak to tedy aktuálně na trhu vypadá a jaké novinky letos na posluchače čekají, se ptal Václav Müller ředitele vydavatelství Tympanum Tomáše Výchopně.

„Už teď je zřejmé, že se posunul trh od CD k downloadům, protože nebylo možno v některých případech zajít do knihkupectví a koupit si CD,“ řekl Tomáš Výchopeň.

„Mnozí herci byli doma sami v covidu, neměli co dělat, tak natáčeli. Jedním z takových velkých objevů byly pohádky Miloše Macourka, které přinesl Otakar Brousek. Potom otevíráme řadu takových klasických textů, které spadají do kategorie povinná četba, nebo něco v tom duchu. Já jsem vždycky chtěl natočit Orwella Farmu zvířat nebo 1984. To je teď skoro před vydáním.“

Na co dalšího se můžete těšit, se dozvíte v rozhovoru.

autoři: Václav Müller , jp
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.